Vigadó - Vigadó Művelődési Ház

Vigadó Művelődési Ház

» Vigadó Művelődési Ház
Vigadó Művelődési Ház


Vigadó Művelődési Ház Mobil QR kódja


Vigadó Művelődési Ház
Utolsó frissítés: 2012-10-02 22:13:17
Jelentem!
Kézdivásárhely főterének északnyugati oldalán áll az 1903–1904-ben épült Vigadó, amely ma a városi Művelődési Ház szerepét tölti be. Ötszáz férőhelyes színházterme, kétszáz személyt befogadó gyűlésterme van.

Emellett kiállító helyiség, próbaterem biztosítják sokoldalú tevékenységét: színjátszó kör, néptánc, kórus és kamarazenekar gyerekeknek, koncertek, előadások, tudományos előadások, könyvbemutatók, képzőművészeti és népművészeti kiállítások, iskolai rendezvények és versenyek. A Vigadó Művelődési Ház ad otthont a Városi Színháznak is. Ugyanakkor a város képzőművészeinek is műtermet biztosít. A Vigadó épülete ad helyet a Maassluis Nyugdíjas klubnak.

Email: office@vigado.ro

Cím:
Utca: Gábor Áron tér / 21
Irányítószám: 525400 / Kézdivásárhely - Targu-Secuiesc

Elérhetőség:
Telefon: 0267 361081
Weboldal: http://www.vigado.ro
Facebook: www.facebook.com/VigadoMuvelodesiHaz/

Nyitva tartás - Órarend:
· Hétfő:08:00 - 19:00
· Kedd:08:00 - 19:00
· Szerda:08:00 - 19:00
· Csütörtök:08:00 - 19:00
· Péntek:08:00 - 15:00
· Szombat:Zárva
· Vasárnap:Zárva

Rendezvények idején a Vigadó az előadások előtt 1 órával nyit.

» Hírfolyam

» KVITT BAND: Blues est régi cimborákkal az Art Cafféban

2012 Január 12 Csütörtök 00:00
Vigadó Művelődési Ház - SzínesKVITT BAND: Blues est régi cimborákkal az Art Cafféban

KVITT BAND: Blues est régi cimborákkal az Art Cafféban

2012 január 7.

Az emberek mindig a körülményeket okolják azért,
amit az életben elérnek. Én nem hiszek a
körülményekben. Azok az emberek, akik
boldogulnak ebben a világban, olyanok, hogy
reggel felkelnek és megkeresik azokat a
körülményeket, amelyekre szükségük van. Ha
nem találnak ilyet, megteremtik õket.

2012.  január 7-én a Vigadó alatti  Art Cafféban sikerült összecsalogatni a 1996-ban indult zenekar tagjait egy buli erejéig. Nem volt könnyû hisz, Brassóból, Sepsirõl, Kézdirõl és Udvarhelyrõl kellett összehangolni a találkozást. A kávéház színültig megtelt, a két órás koncertet Csurulya Csongor által átdolgozott és rendezett darab egyszemélyes fellépõje Vidovenyecz Edina, az udvarhelyi Tomcsa Sándor színház mûvészének színvonalas mûsora elõzte meg,  zongorán kísérte Zerkula György. A Boldogság, gyere haza egy hétköznapi történet, melyben a karrier, család, szerelem, szeretet, barátság játékszínterein küszködi végig magát egy nõ. Egy történet, melyben a dalok hol sóhajok, hol kacajok s hol ragyogások vagy éppen hamuvá porladások húrjain szólnak.

Kvitt Band - Art Caffe


A közel egy órás Cserháti Zsuzsa emlékest után a Kvitt Band csapott a húrok közé.Az elõadásuk elsõ felében többnyire saját szerzeményeket adtak elõ ahol blues, funky, progresszív jazz rock elemek, dallamok követték egymást, majd a csapat által kedvelt zenekarok balladáit is mûsorra tûzték, így ismert  repertuárjukból válogattak össze néhányat, amelyek egész jól megszólaltak és a jelenlevõ barátokkal, ismerõsõkkel, hajdani iskolatársakkal, lakónegyedi  - kölyökkori pajtásokkal, volt tanáraikkal együtt énekelték a Deák Bill, Hobó Blues Band, Takács Tamás Dirty Blues Band, LGT, Muzsikás, Beatrice, Jimi Hendrix, feldolgozásokat, majd éjféltájban a Kvitt Band egy Richie Kotzen feldolgozással zárta két órás produkcióját, amelyet hajnalig tartó beszélgetés követett és azzal a reménnyel távoztak, hogy márciusban ismét találkoznak ugyanitt. A Kvitt Blues Band zenekar tagjai Csurulya Csongor - ének, , Baricz Luis Lajos - gitár, Vetró B. S. András - gitár, Molnár "Papa"- dob, Tóth "Ketske" Olivér - basszusgitár, Vetró B Barnabás - dzsemby, ütõhangszerek.Az évek folyamán közremûködtek: Vidovenyecz Edina (vokál), Héjja Tamás (szaxofon).

http://szinhaz.ro/index.php?s=1282130395
http://kvittband.multiply.com/
» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ!

A hozzászólások megtekintéséhez és hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!


» Színes