Zöld Nap Egyesület

» Al Gore Kellemetlen igazság című filmjének vetítése

Al Gore Kellemetlen igazság című filmjének vetítése - Március 28.-án vasárnap, 19 órakor Al Gore Kellemetlen igazság című filmjének vetítésére kerül sor a Vigadó kistermében, szervező a Zöld Nap Egyesület, a belépés ingyenes.A filmvetítésre a Tavaszi Zöld Napok rendezvény keretében kerül sor, mely Kézdivásárhelyen zajlik március 26-28 között. A filmvetítés előtt egy vetített fényképes bemutatóra is sor kerül, mely a három napos faültetési akción készült legjobb fényképeket mutatja majd be. További információk: http://www.zoldnap.info/node/521Davis Guggenheim rendező készítette el a Kellemetlen igazság című dokumentumfilmet, mely Al Gore globális felmelegedés elleni küzdelmét és kampányát mutatja be. A film elnyerte a legjobb dokumentumfilm és a legjobb betétdalnak járó Oscar-díjat. Al Gore amerikai politikus George Bush politikai ellenfele, aki az iraki háború és az amerikai gazdaság védelme helyett a környezet védelmét sürgeti. A film Al Gore könyvén alapszik, mely a globális felmelegedés elleni lépéseket szorgalmazza. Szó esik a Kiotói jegyzőkönyvről, az Aral-tó eltűnéséről, a Csád-tó (a világ 6. legynagyobb tava) kiszáradásának utolsó szakaszáról, a már kihalt állatokról, a szén-dioxidról, arról, hogy az elektromos áram használata, pocséklása, növekvő igénye tovább növeli a globális felmelegedést, Bush által lefizetett lobbizókról akik tagadják és elhitetik velünk a felmelegedés létezésének hamisságát, azokról a tévhitekről, amiket ezek az emberek okoznak, a columbiai gleccser fogyásáról, a hurrikánokról, a környezetvédő Roger Revelle professzorról, a tundra fagyott talajának kiolvadásáról és az emiatt bekövetkezett épületeknek az összeomlásáról, az Antarktisz Larsen-B teljes széteséséről, a Nyugat-antarktiszi közelgő elpusztulásáról, Grönlandon kialakult olvadékvíz-tavakról. Al Gore beszél a Dominikai Köztársaság erdészeti stratégiájáról, Haiti ellenpéldájaként, ahol nem foglalkoznak vele. Azokról a környezetvédelemmel foglalkozó tudósokról, akiket figyelmen kívül hagyott Bush és kabinetje. Az állatvilág átalakulásáról. A termőterületek talajnedvessége akár 35%-kal fog csökkenni. Gyakoriabbak lesznek a tűzvészek és gyengül a növények minősége. Valamint arról, hogy hogyan kell átalakítanod a napjaidat, hogy túlélje a Föld. 2015-ben bekövetkezik a globális éghajlati fordulópont, ha az emberiség nem csökkenti radikálisan a szén-dioxid kibocsátását.

Március 28.-án vasárnap, 19 órakor Al Gore Kellemetlen igazság című filmjének vetítésére kerül sor a Vigadó kistermében, szervező a Zöld Nap Egyesület, a belépés ingyenes.
A filmvetítésre a Tavaszi Zöld Napok rendezvény keretében kerül sor, mely Kézdivásárhelyen zajlik március 26-28 között. A filmvetítés előtt egy vetített fényképes bemutatóra is sor kerül, mely a három napos faültetési akción készült legjobb fényképeket mutatja majd be. További információk: http://www.zoldnap.info/node/521
Davis Guggenheim rendező készítette el a Kellemetlen igazság című dokumentumfilmet, mely Al Gore globális felmelegedés elleni küzdelmét és kampányát mutatja be. A film elnyerte a legjobb dokumentumfilm és a legjobb betétdalnak járó Oscar-díjat.
Al Gore amerikai politikus George Bush politikai ellenfele, aki az iraki háború és az amerikai gazdaság védelme helyett a környezet védelmét sürgeti. A film Al Gore könyvén alapszik, mely a globális felmelegedés elleni lépéseket szorgalmazza. Szó esik a Kiotói jegyzőkönyvről, az Aral-tó eltűnéséről, a Csád-tó (a világ 6. legynagyobb tava) kiszáradásának utolsó szakaszáról, a már kihalt állatokról, a szén-dioxidról, arról, hogy az elektromos áram használata, pocséklása, növekvő igénye tovább növeli a globális felmelegedést, Bush által lefizetett lobbizókról akik tagadják és elhitetik velünk a felmelegedés létezésének hamisságát, azokról a tévhitekről, amiket ezek az emberek okoznak, a columbiai gleccser fogyásáról, a hurrikánokról, a környezetvédő Roger Revelle professzorról, a tundra fagyott talajának kiolvadásáról és az emiatt bekövetkezett épületeknek az összeomlásáról, az Antarktisz Larsen-B teljes széteséséről, a Nyugat-antarktiszi közelgő elpusztulásáról, Grönlandon kialakult olvadékvíz-tavakról.
Al Gore beszél a Dominikai Köztársaság erdészeti stratégiájáról, Haiti ellenpéldájaként, ahol nem foglalkoznak vele. Azokról a környezetvédelemmel foglalkozó tudósokról, akiket figyelmen kívül hagyott Bush és kabinetje. Az állatvilág átalakulásáról. A termőterületek talajnedvessége akár 35%-kal fog csökkenni. Gyakoriabbak lesznek a tűzvészek és gyengül a növények minősége. Valamint arról, hogy hogyan kell átalakítanod a napjaidat, hogy túlélje a Föld. 2015-ben bekövetkezik a globális éghajlati fordulópont, ha az emberiség nem csökkenti radikálisan a szén-dioxid kibocsátását.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

Hibajelentéshez kattintson ide!