2018. szeptember 21-én a Zöld Nap Egyesület tizedik alkalommal ünnepli meg a Béke nemzetközi világnapját a kézdivásárhelyi Sportcsarnok környékén. Az idén újdonságként reggeli jogával, villámcsődülettel, kerékpáros felvonulással, dalokkal és kiállítással színesítik a rendezvényt. Szeptember 21-én világszerte események zajlanak le, egy közös cél érdekében, mely nem más mint a béke fontosságának népszerűsítése valamint a fegyverletétel és a konfliktusok megszüntetése.

Az egész napos rendezvény reggel 8 órától veszi kezdetét Borbáth Kinga Himalájai Jóga oktatóval. Délután 16 órától pedig a rendezvényhez csatlakoznak a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző XI. B osztályos tanulói, akik reneszánsz villámcsődülettel emlékeznek meg Mátyás király születésének 575. valamint magyar királlyá választásának 560. évfordulójáról. Ugyanakkor megtekinthető lesznek az albisi kisiskolások rajzai is, melyek a béke jegyében készültek el, valamint mindenki üzenetet küldhet akár névtelenül a helyszínen felállított béke falon. A program színvonalát Klára Kamilla éneke fogja emelni. 17 órától pedig a hagyományos kerékpáros felvonulással fog folytatódni a béke napi rendezvénysorozat.

Az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ), a Béke Nemzetközi napján 2018-ban a nap mottójának a következőt választotta: mindenkinek joga van az élethez, a szabadsághoz és a személyi biztonsághoz! E mottó jegyében várunk szeretettel mindenkit, hogy együtt tehessünk egy lépést a békességben élés felé és együtt alkossuk meg idén is a ennek jelképét.

Az esemény partnere a Bod Péter Tanítóképző, a kézdivásárhelyi Nőegyesület és a Sportiroda, támogatója Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala, Communitas Alapítvány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Plakátterv: Elena Ershova