Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes - A Csodálatos furulya című táncos játéka

Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes - A Csodálatos furulya című táncos játéka - Február 22-én, hétfőn 10 és 12 órától a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes előadja A csodálatos furulya című táncos játékát.A csodálatos furulya című táncjáték Konsza Samu népmesegyűjtése nyomán készült ősbemutatót, 12 évvel ezelőtt a sepsiszentgyörgyi színész László Károly rendezte. Az új előadást Budaházi Attila, a Csíki Játékszín dramaturgja rendezte, koreográfus Gábos Endre.A mese cselekményének ürügyén a koreográfia különböző erdélyi tájegységek népzenéjét és néptáncait vonultatja fel. A néptánc elemeit használva, az előadás élményt nyújt korhatár nélkül, anyanyelvtől függetlenül mindenkinek.'Figyeltem a nézőtérre érkező gyermekek, felnőttek arcát. Ki tudja, mennyi szorongással, éjszakai rossz álom nyomával, családi viszonyok lelki sebeivel vagy iskolai kudarcok szorongató érzésével érkeztek az előadásra, és néztem, ahogy a játék végén mekkora életerő, öröm és féktelen jókedv szabadul fel a lelkekben.'  László Károly (Puky bácsi)www.hargitatanc.ro

Február 22-én, hétfőn 10 és 12 órától a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes előadja A csodálatos furulya című táncos játékát.
A csodálatos furulya című táncjáték Konsza Samu népmesegyűjtése nyomán készült ősbemutatót, 12 évvel ezelőtt a sepsiszentgyörgyi színész László Károly rendezte. Az új előadást Budaházi Attila, a Csíki Játékszín dramaturgja rendezte, koreográfus Gábos Endre.

A Csodálatos furulya

A mese cselekményének ürügyén a koreográfia különböző erdélyi tájegységek népzenéjét és néptáncait vonultatja fel. A néptánc elemeit használva, az előadás élményt nyújt korhatár nélkül, anyanyelvtől függetlenül mindenkinek.

A Csodálatos furulya

"Figyeltem a nézőtérre érkező gyermekek, felnőttek arcát. Ki tudja, mennyi szorongással, éjszakai rossz álom nyomával, családi viszonyok lelki sebeivel vagy iskolai kudarcok szorongató érzésével érkeztek az előadásra, és néztem, ahogy a játék végén mekkora életerő, öröm és féktelen jókedv szabadul fel a lelkekben."  László Károly (Puky bácsi)

www.hargitatanc.ro

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

Hibajelentéshez kattintson ide!