Udvartér Teátrum Kézdivásárhely

» Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról - DÉRY TIBOR – PRESSER GÁBOR – ADAMIS ANNAKÉPZELT RIPORT EGY AMERIKAI POPFESZTIVÁLRÓLBemutató a kézdivásárhelyi Városi SzínházbanOktóber 8-án, kedden 19 órától a Gábor Áron bérleteseknek, október 9-én, szerdán ugyancsak 19 órától a Toldi bérletesek számára mutatja be a Városi Színház a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt Kolcsár József rendezésében.40 éve alkalmazták először színpadra Déry Tibor azonos című kisregényét. Azóta számos magyar és külföldi társulat is bemutatta a magyar musicalt. Ezúttal a kézdivásárhelyi Macskakő diákszínjátszócsoport tagjai és a helyi fiatalok előadásában tekinthetik meg a céhes város lakói. Az immár klasszikus rockmusical az Orfeusz-motívumra épül: a szerelmes férfi (József) alászáll az „alvilágba” elragadott kedvese (Eszter) megkeresésére. Déry Tibor által megírt pokol az elhíresült Altamonti fesztivál, ahol a Rolling Stones együttes koncertjén egy fekete fiút meggyilkoltak a fékevesztett hangulatban.Ez a drámai alaphelyzet alkalmat ad az írónak arra, hogy nyíltan, megrázóan szóljon terrorról, kirekesztettségről, etnikai és szexuális másságokról, felemelje szavát a kábítószer ellen, döbbenetes erővel fogalmazza meg egy értékvesztett világban útját kereső fiatalság magányát, kétségbeesettségét, tisztaság utáni vágyát.Presser Gábor slágerré vált dalai minden korosztály számára meghatározóak, így a közönség sokszor a színészekkel együtt dúdolja a Ringasd el magad vagy a Valaki mondja meg című dalokat.Játsszák: Kádár Gellért, Imre Júlia, Balázs Eszter, Baróthi Johanna, Daczó Zádor, Szalló Erzsébet, Bartók Botond, Pascu Tamara, Kovács Ákos, Máthé Andrea, Fórika Zalán, Tuzson Ágnes, Nagy-Babos Rebeka, Rancz Anett, Rancz Xénia, Veres Ágnes, Fekete Kászoni Laura.Rendezõ: Kolcsár JózsefRendezõasszisztens: Nagy-Babos TamásKoreográfus: Dávid PéterZenei vezetõ: Cserkész EmeseDramaturg: Tok EszterZenekar: MetropolisAz első bérletes előadásokra még mindig vásárolhatók bérletek a Vigadó Művelődési Ház szervezőirodájában munkanapokon 8 – 16 óra között. Október 5-én, szombaton 9 és 13 között is várjuk azokat a nézőket akik bérletet szeretnének vásárolni, de hétköznap nem érnek rá.A bérletes előadásokra jegyet is lehet váltani, felnőtteknek 15 lejes, míg nyugdíjasoknak és diákoknak 10 lejes áron. Helyfoglalás: 0267 – 360 179.

DÉRY TIBOR – PRESSER GÁBOR – ADAMIS ANNA
KÉPZELT RIPORT EGY AMERIKAI POPFESZTIVÁLRÓL

Bemutató a kézdivásárhelyi Városi Színházban

Október 8-án, kedden 19 órától a Gábor Áron bérleteseknek, október 9-én, szerdán ugyancsak 19 órától a Toldi bérletesek számára mutatja be a Városi Színház a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt Kolcsár József rendezésében.

40 éve alkalmazták először színpadra Déry Tibor azonos című kisregényét. Azóta számos magyar és külföldi társulat is bemutatta a magyar musicalt. Ezúttal a kézdivásárhelyi Macskakő diákszínjátszócsoport tagjai és a helyi fiatalok előadásában tekinthetik meg a céhes város lakói.

Az immár klasszikus rockmusical az Orfeusz-motívumra épül: a szerelmes férfi (József) alászáll az „alvilágba” elragadott kedvese (Eszter) megkeresésére. Déry Tibor által megírt pokol az elhíresült Altamonti fesztivál, ahol a Rolling Stones együttes koncertjén egy fekete fiút meggyilkoltak a fékevesztett hangulatban.
Ez a drámai alaphelyzet alkalmat ad az írónak arra, hogy nyíltan, megrázóan szóljon terrorról, kirekesztettségről, etnikai és szexuális másságokról, felemelje szavát a kábítószer ellen, döbbenetes erővel fogalmazza meg egy értékvesztett világban útját kereső fiatalság magányát, kétségbeesettségét, tisztaság utáni vágyát.
Presser Gábor slágerré vált dalai minden korosztály számára meghatározóak, így a közönség sokszor a színészekkel együtt dúdolja a Ringasd el magad vagy a Valaki mondja meg című dalokat.

Játsszák: Kádár Gellért, Imre Júlia, Balázs Eszter, Baróthi Johanna, Daczó Zádor, Szalló Erzsébet, Bartók Botond, Pascu Tamara, Kovács Ákos, Máthé Andrea, Fórika Zalán, Tuzson Ágnes, Nagy-Babos Rebeka, Rancz Anett, Rancz Xénia, Veres Ágnes, Fekete Kászoni Laura.

Rendezõ: Kolcsár József
Rendezõasszisztens: Nagy-Babos Tamás
Koreográfus: Dávid Péter
Zenei vezetõ: Cserkész Emese
Dramaturg: Tok Eszter
Zenekar: Metropolis

Az első bérletes előadásokra még mindig vásárolhatók bérletek a Vigadó Művelődési Ház szervezőirodájában munkanapokon 8 – 16 óra között.
Október 5-én, szombaton 9 és 13 között is várjuk azokat a nézőket akik bérletet szeretnének vásárolni, de hétköznap nem érnek rá.
A bérletes előadásokra jegyet is lehet váltani, felnőtteknek 15 lejes, míg nyugdíjasoknak és diákoknak 10 lejes áron. Helyfoglalás: 0267 – 360 179.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!