Incze László Céhtörténeti Múzeum - Incze László Céhtörténeti Múzeum

Incze László Céhtörténeti Múzeum

» Koszta István - Nem (csak) Erdély volt a tét - kései tudósítás a párizsi konferenciáról könyvbemutatója

Koszta István - Nem (csak) Erdély volt a tét - kései tudósítás a párizsi konferenciáról könyvbemutatója - Koszta István - Nem (csak) Erdély volt a tét - kései tudósítás a párizsi konferenciáról című legújabb könyvének bemutatója a Kézdivásárhelyi Céhtörténeti Múzeumban.Raffay Ernő a könyvhöz írt előszavában többek kozött ez áll: “Több éve már folyamatosan jelennek meg történelmi munkák, amelyek Trianon kérdéskörét vizsgálják, azonban mindegyikük a problémakör feltárásának csak egy szeletére vállalkozik. A Trianonról és következményeiről szóló, minden szempontból körültekintő elemzés még nem született meg, de talán nem is fog hosszú ideig. * Íme egy könyv, amely arról szól, hogy korántsem vagyunk minden titok birtokában, kilencven év után is lehet megdöbbentően újat mondani. Vagy inkább üzenni? * Ajánlom Koszta István könyvét és Alexandru Vaida-Voevod írásait minden magyar olvasó kezébe. Megérthető belőle nemcsak a Magyar Királyság tragédiája, de a különbség is a magyar és a román politikai elit (...) szellemi és morális állapota, valamint érdekérvényesítő tehetsége között is.'A könyvet Kézdivásárhelyen a Céhtörténeti Múzeumban január 25-én, kedden mutatják be a szerző jelenlétében, 17 órai kezdettel. Méltatója: Hecser Zoltán újságíró.

Koszta István - Nem (csak) Erdély volt a tét - kései tudósítás a párizsi konferenciáról című legújabb könyvének bemutatója a Kézdivásárhelyi Céhtörténeti Múzeumban.
Raffay Ernő a könyvhöz írt előszavában többek kozött ez áll: “Több éve már folyamatosan jelennek meg történelmi munkák, amelyek Trianon kérdéskörét vizsgálják, azonban mindegyikük a problémakör feltárásának csak egy szeletére vállalkozik. A Trianonról és következményeiről szóló, minden szempontból körültekintő elemzés még nem született meg, de talán nem is fog hosszú ideig. * Íme egy könyv, amely arról szól, hogy korántsem vagyunk minden titok birtokában, kilencven év után is lehet megdöbbentően újat mondani. Vagy inkább üzenni? * Ajánlom Koszta István könyvét és Alexandru Vaida-Voevod írásait minden magyar olvasó kezébe. Megérthető belőle nemcsak a Magyar Királyság tragédiája, de a különbség is a magyar és a román politikai elit (...) szellemi és morális állapota, valamint érdekérvényesítő tehetsége között is."

A könyvet Kézdivásárhelyen a Céhtörténeti Múzeumban január 25-én, kedden mutatják be a szerző jelenlétében, 17 órai kezdettel. Méltatója: Hecser Zoltán újságíró.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!