Kedves Zöld Nap barátok, érdeklődők! Megjelent a Zöld Nap Egyesület harmadik, azaz a nyári és őszeleji programok összesítő száma, melynek fedőlapján, a városunkban első alkalommal sorra kerülő Grúz Nemzeti Est plakátja mellett, az évszak önkéntesét Kónya Lászlót köszönthetjük. A borítólap az egyesület életének egy rendkívülien fontos eseményről, a tíz éves jubiláló ünnepélyéről tájékoztat, továbbá pedig a Kecskemét melletti Lakiteleken sorra került „Sense and Emotion” ifjúsági csere beszámolójáról, a Tekerj egy jó célért! ötödik biciklis akcióról, a gyulafehérvári Caritas által szervezett ötnapos alkotó táborról, majd a Magyarországon zajló „Együttműködések a szomszédos országokbeli fiatalokkal” projektről olvashatunk.

Ezt követően pedig ismét egy újszerű programját ismerhetjük meg az egyesületnek, ugyanis első alkalommal, de annál nagyobb sikerrel szerveztek nappali bejárós tábort Kézdivásárhelyen „Élj összhangban a természettel” címmel, ahol a gyerekek sokrétű tevékenységeken keresztül sajátíthatták el a környezettudatosságot, valamint a természetvédelem fontosságát. Továbbá a Játszva ismerheted meg a társaid – csapatépítő tréningről, a Nemere Útján szervezett Elemér a Nemerén nevet viselő kincskereső bringatúráról, valamint a zabolai Csipkésben sorra került Természet – Az élet forrása környezeti tábor eseményeiről tájékozódhatunk.

Köszönjük szépen Biró Leventének a szerkesztői, valamint minden kedves közreműködőnek az áldozatos munkát, amivel részt vállaltak az újság létrejöttében. A Zöld Nap Egyesület negyedévenként megjelenő kiadványát keresse az egyesület székhelyén/honlapján!

Szerző: Kis Emese