Vigadó - Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

Ambrus Attila - A Viszkis Kézdivásárhelyen

» Mellékhatások - frusztrációk és kétségek csak részben, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadása

Mellékhatások - frusztrációk és kétségek csak részben, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadása - 2011. május 3., kedden 19 órától Woody Allen nyomán: Mellékhatások - frusztrációk és kétségek csak részben, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadása.'Isten hallgat, most már csak az Embernek kéne befognia a száját.''A valóság egyetlen jellemzője, hogy híján van a lényegnek. Amivel nem azt akarom mondani, hogy nincs lényege, hanem hogy híján van neki.''Ha nem hibázol folyton, az annak a jele, hogy nem hozol létre semmi újat.'Woody Allenről mindenkinek a neurotikus értelmiségi, a kicsi, szemüveges, New York-i entellektüel jut az eszébe, aki több időt tölt a pszichológusánál, mint partnerével, szüleivel vagy a munkahelyén. Azoknak, akik a figura mögé próbálnak látni elsősorban a sikerfilmek (Annie Hall, a Hanna és nővérei, Fogd a pénzt és fuss! stb.) rendezője jut eszébe. Pedig Allen nem csupán elsőrangú forgatókönyvíró, rendező és összetéveszthetetlenül egyedi színész, hanem színpadi szerzőként és négy kispróza kötetével pedig novellaíróként irodalmi babérokra is tör. A kisprózákban némileg átöltöztetve ugyan, de ugyanazokat az elemeket fedezhetjük fel, mint az Allen-filmekben: az értelmiségi, finom szellemeskedést, a néhol brutálisan abszurd poénokat, a mindent a szatíra görbe tükrén át szemlélő életfelfogást. De vajon még ma is érvényesek-e, hatnak-e ezek az Allen művészetének esszenciáját egybesűrítő novellák?Koreográfus-rendező: Katona GáborDramaturg: Gyulay EszterJelmeztervező: Cseh RenátóDíszlettervező: Albert AlpárElőadják: László Pecka Péter, Aszalos Géza, Magyari Etelka, Tokai Andrea, Bandi András Zsolthttp://www.tm-t.ro/

2011. május 3., kedden 19 órától Woody Allen nyomán: Mellékhatások - frusztrációk és kétségek csak részben, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadása.
"Isten hallgat, most már csak az Embernek kéne befognia a száját."
"A valóság egyetlen jellemzője, hogy híján van a lényegnek. Amivel nem azt akarom mondani, hogy nincs lényege, hanem hogy híján van neki."
"Ha nem hibázol folyton, az annak a jele, hogy nem hozol létre semmi újat."
Woody Allenről mindenkinek a neurotikus értelmiségi, a kicsi, szemüveges, New York-i entellektüel jut az eszébe, aki több időt tölt a pszichológusánál, mint partnerével, szüleivel vagy a munkahelyén. Azoknak, akik a figura mögé próbálnak látni elsősorban a sikerfilmek (Annie Hall, a Hanna és nővérei, Fogd a pénzt és fuss! stb.) rendezője jut eszébe. Pedig Allen nem csupán elsőrangú forgatókönyvíró, rendező és összetéveszthetetlenül egyedi színész, hanem színpadi szerzőként és négy kispróza kötetével pedig novellaíróként irodalmi babérokra is tör. A kisprózákban némileg átöltöztetve ugyan, de ugyanazokat az elemeket fedezhetjük fel, mint az Allen-filmekben: az értelmiségi, finom szellemeskedést, a néhol brutálisan abszurd poénokat, a mindent a szatíra görbe tükrén át szemlélő életfelfogást. De vajon még ma is érvényesek-e, hatnak-e ezek az Allen művészetének esszenciáját egybesűrítő novellák?

Koreográfus-rendező: Katona Gábor
Dramaturg: Gyulay Eszter
Jelmeztervező: Cseh Renátó
Díszlettervező: Albert Alpár
Előadják: László Pecka Péter, Aszalos Géza, Magyari Etelka, Tokai Andrea, Bandi András Zsolt
http://www.tm-t.ro/

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!