December 20 és 21 között megrendezésre került a kézdivásárhelyi W. Wegener Parkban Karácsonyi gyermekváros, ahol a családok többek között részt vehettek a Pörög a család! karácsonyi változatán is. A hat fordulóból álló vetélkedőre 18 család nevezett be, melynek célja a családok mozgósítása, összehangolódása és természetesen a szórakozás volt. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán.

A Zöld Nap Egyesület által szervezett vetélkedőre a tizennyolc családból ügyesen és sikeresen tizenhat család a jókedv, a móka és a kacagás mellett végrehajtották a számukra kiszabott feladatokat. A hat állomás Fújd a poharat, Fordítsd a palackot, Vess bogot, Vidd a labdát, Hallgasd és vidd, és Ugrálj néven futottak, melyeket időre kellett megoldani, így amelyik család sikeresen végrehajtotta a feladatokat, pontokat kaptak cserébe, melyek közelebb vitték őket a nyeréshez. Pontegyezőség esetén a helyezésnél a mért idő sorrendje döntött.

A feladatok teljesítése és összesítése után első helyezést ért el a 47 ponttal a Ranczék csapata (Rancz Attila, Rancz Judit és Rancz Fruzsina), második helyezést ért el 45 ponttal a Pillangók csapata (Szima Csilla és Szima Zsanett), harmadik helyezést ért el szintén 45 ponttal a Motor csapata (Bálint János és Bálint Csongor), dicséretben pedig a Hercegnők csapata részesült (Ilyés Tünde és Mike Dorka). A nyertes csapatok egy-egy érmével és ajándékcsomaggal térhettek haza, az első helyezett pedig egy különdíjat is kapott.

Köszönjük a családoknak a részvételt, az önkéntesek segítségét, valamint a Wegener Pro Sanitate Alapítvány meghívását és támogatását.

Szerző: Barti Rebeka

Fotó: Dénes Botond