Május 31 – Június 1 között a kézdivásárhelyi W. Wegener Parkban megszervezett Gyerkőcfesztiválon pöröghettek a családok. A hat fordulóból álló vetélkedőre 44 család nevezett be, célja volt a családok összekovácsolása egy összetett program keretében, amely egyaránt fektetett hangsúlyt a szórakozásra, valamint a mozgásra, a különböző sportágak játékos megismerésére, végrehajtására és annak megoldására is. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők az egyesület Facebook oldalán.
A Zöld Nap Egyesület vetélkedőjére ezúttal negyvennégy család nevezett be (összesen 109 személy), akik sikeresen hajtották végre a számukra kijelölt változatosabbnál változatosabb feladatokat. A családoknak egyesítve erejét, tudását, alkotókedvét, kicsik és nagyok közösen együttműködve összesen hat feladatot kellett időre megoldaniuk. A feladatokban többek között megtalálható volt a rajzolás, a pohár fújás, a szivacsos vizes utazás, az amőba és a különböző fejtörő is. A helyes megoldások pontokat jelentettek, amelyek közelebb vitték a benevezett csapatokat a nyeréshez. Pontegyezőség esetén a helyezésről a mért idő sorrendje és a telefonon feltett találoskérdések voltak a döntőek. A feladatok teljesítése és összesítése után a képzeletbeli dobogó első fokára a Mackó csapata (Horváth György, Horváth Icuka és Horváth Hunor), a másodikra a Cica csapata (Szőllősi Tamás és Szabó Lili) és harmadikra pedig a Real FC (Szőke Zsolt, Szőke Sára és Szőke Vince) állhatott fel.
Dicséretben részesült a Fahéj csapat (Veres Erika és Veres Anna) és a Kelemenék (Kelemen Júlia és Kelemen Eszter). Az első öt család, oklevelek az érmek mellett egy-egy kisebb ajándékcsomaggal térhettek haza.
A szervezők köszönik a családoknak a részvételt, a 26 önkéntesnek a segítségüket, valamint a helyi Önkormányzatnak és a Wegener Pro Sanitate Alapítványnak a meghívást és a támogatást.

Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Derya Yavlar és Özlem Üner