SZÁRNYAS BOCS ÉS LÁZADÓ SZALMABÁBUK - Vetélkedő-felhívás háromszéki 5–8. osztályosoknak

A csernátoni Haszmann Pál Múzeum és a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár, mint az utóbbi öt évben hagyományosan, idén is kreativitási és műveltségi vetélkedőt szervez, ezúttal Szárnyas bocs és lázadó szalmabábuk címmel, háromszéki 5–8. osztályos diákoknak.
A rendezvény több, idén kerek évfordulós magyar író, költő munkássága előtt tiszteleg, akik ifjúsági vagy ma akként is olvasható irodalmat is írtak, közöltek (Janikovszky Éva, Karinthy Frigyes, Lengyel Balázs, Páskándi Géza, Rejtő Jenő, Szilágyi Domokos és mások). A vetélkedő feladatanyaga meghatározó mértékben az ő műveikre alapoz.

A 2018. június 9-én, szombaton a csernátoni múzeumban lezajló vetélkedőre háromfős csapatok jelentkezését várjuk 2018. május 20-ig, a következő elérhetőségeken: haszmannorsi@yahoo.com, biblio@kmkt.ro, 0746 103 796 (Dimény-Haszmann Orsolya), 0733 009 222 (Szonda Szabolcs). Jelentkezéskor kérjük közölni a csapattagok, valamint az őket segítő pedagógus / kapcsolattartó személy nevét, elérhetőségét, az iskola nevét, elérhetőségét (telefonszám, e-mail-cím).

A legjobban szereplő hét csapat díja részvétel a két intézmény júliusi olvasó- és kézműves táborában.
A szükséges könyvészeti anyagot hamarosan közzétesszük.

Kalandra fel, várjuk a jelentkezéseket!