Kézdivásárhely Infó Centrum

» Tutuka, avagy Az utolsó Szabó - kabaré és könyvbemutató Székely Szabó Zoltán előadása

Tutuka, avagy Az utolsó Szabó - kabaré és könyvbemutató Székely Szabó Zoltán előadása - 2011. január 24-én a Kézdiszentléleki Polgármesteri Hivatal dísztermében, 18 órakor és január 26-án a Kovásznai Művelődési Házban, 18 órakor - Tutuka, avagy Az utolsó Szabó - kabaré és könyvbemutató Székely Szabó Zoltán előadásában.Székely Szabó Zoltán Sepsiszentgyörgyön volt színész a hetvenes-nyolcvanas években, azóta Bécsben él. Egyéni előadása kabarésított önéletrajz. “A marosvásárhelyi Színművészeti Intézet színész szakán, a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem magyar szakán és a bécsi Otto Fisher Vezetői Akadémia taxisofőr szakán diplomáztam. Tehát taxínész vagyok. Úgy élek Bécsben, mint egy báró: a Hotel Imperial előtt reggelizem, a Hilton előtt ebédelek, az Intercontinental előtt vacsorázom. ...  Két fontos éltetőelemem: a humor és a bor. A humor: életforma. Megszabja viszonyodat a rendszerrel, a környezeteddel, a főnököddel, a nőkkel... A humor életnedv, a szellem és a lélek Béres Cseppje. Rendben tartja az agyat, a gyomrot, ápolja a szerelmet és a barátságot, segít együttélni a feleséggel és a reumával. A humor mindenről és mindenkiről mindent tud. Nem véletlen, hogy a diktátorok mindig a humortól lettek a legkomorabbak. És az sem véletlen, hogy parancsuralom alatt születtek a legjobb poénok. Mert a szellem és a lélek védekezik, öntisztít, no meg elégtételt vesz. A bor iránti vonzalmam a nők irántinál is régebbi keletű. És őszintébb, mélyebb. Mert bor még nem csapott be, mindig azt nyújtotta, amit az első pohárral ígért. A bor már nem egyszer segített nőt felejteni, de fordítva ez még nem esett meg velem.”Székely Szabó Zoltánnak nyolc könyve és egy füzete jelent meg: Dákok a nyitott égbolton, Öntudat és faeke, Volt egyszer egy társulat, Egy nemzedék - két felvonásban, Az elvtárs nem vész el, Könnyű nekem, Bécsi magyar színházasdim, Az semmi!, Tutuka, avagy Az utolsó Szabó.Az előadás után bemutatásra kerülnek a szerző humoros-szatirikus önéletrajzi és színházi kötetei. A szerző kizárólag a taxiban ír és olvas, tehát autódidaktának mondja magát, és azzal henceg, hogy Ausztriában ő a legjobb magyar színész és a legolvasottabb taxisofőr.Az előadás ingyenes, a könyvek egy része megvásárolható, más része ajándékba elvihető.

2011. január 24-én a Kézdiszentléleki Polgármesteri Hivatal dísztermében, 18 órakor és január 26-án a Kovásznai Művelődési Házban, 18 órakor - Tutuka, avagy Az utolsó Szabó - kabaré és könyvbemutató Székely Szabó Zoltán előadásában.

Székely Szabó Zoltán Sepsiszentgyörgyön volt színész a hetvenes-nyolcvanas években, azóta Bécsben él. Egyéni előadása kabarésított önéletrajz. “A marosvásárhelyi Színművészeti Intézet színész szakán, a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem magyar szakán és a bécsi Otto Fisher Vezetői Akadémia taxisofőr szakán diplomáztam. Tehát taxínész vagyok. Úgy élek Bécsben, mint egy báró: a Hotel Imperial előtt reggelizem, a Hilton előtt ebédelek, az Intercontinental előtt vacsorázom. ...  Két fontos éltetőelemem: a humor és a bor. A humor: életforma. Megszabja viszonyodat a rendszerrel, a környezeteddel, a főnököddel, a nőkkel... A humor életnedv, a szellem és a lélek Béres Cseppje. Rendben tartja az agyat, a gyomrot, ápolja a szerelmet és a barátságot, segít együttélni a feleséggel és a reumával. A humor mindenről és mindenkiről mindent tud. Nem véletlen, hogy a diktátorok mindig a humortól lettek a legkomorabbak. És az sem véletlen, hogy parancsuralom alatt születtek a legjobb poénok. Mert a szellem és a lélek védekezik, öntisztít, no meg elégtételt vesz.
A bor iránti vonzalmam a nők irántinál is régebbi keletű. És őszintébb, mélyebb. Mert bor még nem csapott be, mindig azt nyújtotta, amit az első pohárral ígért. A bor már nem egyszer segített nőt felejteni, de fordítva ez még nem esett meg velem.”
Székely Szabó Zoltánnak nyolc könyve és egy füzete jelent meg: Dákok a nyitott égbolton, Öntudat és faeke, Volt egyszer egy társulat, Egy nemzedék - két felvonásban, Az elvtárs nem vész el, Könnyű nekem, Bécsi magyar színházasdim, Az semmi!, Tutuka, avagy Az utolsó Szabó.
Az előadás után bemutatásra kerülnek a szerző humoros-szatirikus önéletrajzi és színházi kötetei. A szerző kizárólag a taxiban ír és olvas, tehát autódidaktának mondja magát, és azzal henceg, hogy Ausztriában ő a legjobb magyar színész és a legolvasottabb taxisofőr.
Az előadás ingyenes, a könyvek egy része megvásárolható, más része ajándékba elvihető.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!