Erdélyi lovaskaszkadőr egyesület - Erdélyi Lovaskaszkadőr Egyesület

Erdélyi Lovaskaszkadőr Egyesület

» Erdélyi Lovaskaszkadőr Egyesület

Erdélyi Lovaskaszkadőr Egyesület

Utolsó frissítés: 2017-06-07 13:15:21

Erdélyi lovaskaszkadőr bemutató

Az akrobatikus elemekkel tarkított Trükk lovaglás története a Kozák katonaságig vezethető vissza, hiszen a katonák lovas kiképzésében nagy szerepe volt, az ügyességet fejlesztő kötelező gyakorlatoknak és egyensúlyérzéknek.
Az Erdélyi Lovaskaszkadőr Egyesület bemutatói a kozák tradíción alapuló trükklovaglás hagyományát eleveníti fel. Ez azt jelenti, hogy a ló és lovas teljes összhangban dolgozik egymással és különféle akrobatikus gyakorlatokat hajtanak végre. A lovas ül, fekszik, lóg, szabadon és rendhagyó módon mozog a lován.
Célunk, hogy a hazai közönséget is megismertessük a lovas kultúra egyik olyan ágával, amit eddig csak a mozikban és TV-ben láthatott.
A csapat vezetője Ugron Attila, aki több felmenőre visszanyúló lótartó múltal rendelkezik, ő maga gyerek kora óta lovagol. Ötszörös Székely Vágta versenyző, láthatták már a Nemzeti Vágtán Budapesten, díjlovagol. Rendszeresen résztvesz lovasrendezvényeken, hagyomány örző lovasbemutatókon és lovas csillagtúrákon. 2010 óta a Lemhény-Rét Lovastábor büszke tulajdonosa, ahol a jövő lovasnemzedékének képzéséről gondoskodik. Büszkeségére diákjai közül többen szerepeltek lovas bemutatókon, 2013-ban a Székely Vágta Póni Futamán, Norbi és Timi a kaszkadőr csapat legfiatalabb tagjai az ő tanítványai. Hétköznapjait családjával és 12 lóból álló lovastanyáján tölti.
A másik három egyéni gyakorlatos kaszkadőr Mojzi Árpád, Antal Norbert és Papp Alpár, mindhárman lovascsaladból származnak, kiskoruk óta lovagolnak, huszárkodnak és lovasversenyeken vesznek részt. Árpi a csapat komédiása, mindig sikeresen mosolyt csal az arcokra az edzések során is. Norbi a fiuk közül a legkissebb, de legmerészebb is. Számára nincs lehetetlen, csak olyan, amit még egyelőre nem tud. Alpár újonc még, de keményen dolgozik, hogy felzárkozzon a társai sorába. A csapatnak hölgy tagjai is vannak. Ugron- Fejér Orsolya és Barbocz Timea , a koreográfiáért, a designeért, a szervezésért és persze pár gyakorlat szinvonaláért felelnek.
Gyakorlataink egy részét Boros Sándor lovaskaszkadőr példaképünktől tanultuk el, másik részét pedig mi magunk találtuk ki. Előtérbe helyezzük a látványt, a segességet és végleteket, viszont első számú a biztonsága úgy a lovasnak mint a lónak.
Csapatunk látható volt már több alkalommal is a közönség előtt, szerepeltünk kisebb- nagyobb lovasrendezvényeken, Székely Vágtán , Székelyföldi Lovasünnepen, stb.
A lovas kaszkadőrök éppen annyira szeretik és ragaszkodnak a lovaikhoz, mint a sportlovasok vagy a hobbi lótartók. Ezek a bemutatók nagy tapasztalatot és tudást igényelnek, amit rendszeresen kihangsúlyozunk, hogy otthon ne probálják ki, baleset veszélyes!

Tisztelettel az Erdélyi Lovaskaszkadőr Egyesület.


Cím:

Utca: / 123

Irányítószám: 525401 / Nyújtód

Helyek:

Elérhetőség:

Telefon: 0751608707

Weboldal:

Blog:

Facebook: Erdélyi lovaskaszkdőr egyesület

Youtube: www.youtube.com/watch?v=yzo5Fqks4UM&t=4s

» Hírfolyam

Hibajelentéshez kattintson ide!