Kézdi.infó - Küldemény / esemény feladása

Küldemény / esemény feladása

Kézdi.infó - Kézdi.Infó Centrum

Kézdi.Infó Centrum

» Mathe Zsolt

Mathe Zsolt

Utolsó frissítés: 2018-10-05 04:25:04

A 2004-ben újraalakult a jégkorongcsapat a HC Bikák néven. Az év februárjában Máthé Zsolt jégkorong szakosztály vezetője kapcsolatba lépett a kézdivásárhelyi születésű, jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban élő Mátyás Attilával, aki felkarolta a jégkorong támogatását és egy jégpálya felépítését. Mátyás Attila a nagy értékű hokifelszerelés mellett palánkrendszert, közönségvédő plexidet, csövezetet, jégborotvát és hűtőgépet adományozott szülővárosának. Így épült fel a szabadtéri jégpálya, mely pár esztendeig évente hat hónapon át szolgálta a jégkorongedzéseket és a korcsolyázást.
A kézdivásárhelyi jégkorong csapatok 2005 – 2012 években számos eredménnyel büszkélkedhetnek: Máthé Zsolt szakosztály elnök és Márton Sándor edző vezetésével minden korosztályban U10 - U18-ig csapataink harmadik helyen végeztek az országos bajnokságon, majd a brassói Coronaval alkotott közös csapattal a második helyet szerezték meg ugyanitt.
A kézdivásárhelyi játékosok A-osztályos csapatokat is erősítettek, úgy mint a bukaresti Steaua, a csíkszeredai Dinamo vagy a brassói Corona. Márton Hunor, Mátyás Zsolt, Gajdó Balázs, Gajdó Tamás és Móré Szabolcs a román korosztályos válogatottnak tagjai lettek, Danalizi Vilmos Gergő, Fazakas Erik és Szőcs Zalán a magyar korosztályos válogatottban játszodtak.
A 2017-ben elkészült új műjégpálya terve a Román Jégkorong Szövetség előírásai alapján készült, és megfelel minden feltételnek, mely nemzetközi mérkőzések lebonyolításához szükséges. Az építmény 5220 négyzetméteres, háromszintes, korszerű öltözőket, orvosi rendelőt, étkezdét, bárt és raktárhelyiségeket, valamint egy konferenciatermet is magában foglal. A lelátó 550 férőhelyes, a játéktér felülete 1745 négyzetméter.
A céhes város Európa egyik legszebb műjégpályájával rendelkezik, Romániában nincs ehhez hasonló. A legkorszerűbb technikával és technológiával szerelték fel, ami lehetőséget biztosít arra, hogy – ha igény van rá – tizenkét hónapon keresztül működhessen. Nyáron is tudnak hideg levegőt előállítani, a lelátókon szabályozni lehet a levegő hőmérsékletét. A kialakuló jégfüggöny nem engedi a meleg levegő behatolását a jég felületére.
A jégsportok fejlesztése a műjégpálya átadásával együtt új értelmet nyert, beindult a műkorcsolya oktatás, négy általános iskola bevonásával elkezdődött a Korisuli nevű korcsolyaoktatási program, ezzel egyidőben pedig a Hokisuli is kezdetét vette, amely keretében négy fiatal kézdivásárhelyi edző, Móré Szabolcs, Fetés Róbert, Fetés Norbert és Tóth Botond foglalkozik a gyerekekkel.

Cím:

Utca: Garii / 24

Irányítószám: 525400 / Targu Secuiesc

Helyek:

Elérhetőség:

Telefon: 0723120239

Weboldal:

Blog:

Facebook: www.facebook.com/hcbikak

» Hírfolyam

Hibajelentéshez kattintson ide!