Olga Galéria - Olga Galéria - Babamúzeum - Galeria Olga - Muzeul De Papusi

Olga Galéria - Babamúzeum - Galeria Olga - Muzeul De Papusi

» Olga Galéria - Babamúzeum - Galeria Olga - Muzeul De Papusi

Olga Galéria - Babamúzeum - Galeria Olga - Muzeul De Papusi

Utolsó frissítés: 2018-11-27 17:22:19

Babamúzeum - Egyedi magángyűjtemény - Olga Galéria - Séta a múltban.

A kíállítás a Nagy család tulajdonát képező babák illetve régi képek, bútrok disztárgyak gyűjteménye.

A babamúzeum Kézdivásárhelyen egy műemléképületben kapott otthont, amit a férjemnek köszönhetek, Nagy Tihamérnak. Az épület 1910-ben épült és a 19. század évek elején a Csizmadia ipartásulat székháza volt.

A babamúzeum Olga Galéria néven ismert, a férjem édesanyja nevéről kapta. A nevem Nagy Ibolya egyben a babamúzeum alapítoja. Két kisfiú édesanyja vagyok.

A babamúzeumot 2010-ben alapítottam 175 babával, ma már ezer baba tulajdonosa vagyok. A múzeum anyaga teljes egészében magángyűjtemény, az elmúlt évek gyűjtőmunkájának az eredménye.

A gyűjteményembem megtaláható a klasszikus és modern porcelánbabák, művészbabák egyaránt. Ezek a babák élethű kialakításukkal, mesterien megvarott ruháikkal többek mint múlandó játékszerek.

A porcelánbaba gyűjtök számára fontos a jelzett és a sorszámok a készítő cég pecsétje is, ezek a babák értékesebbek voltak.

Az első babákat még felnőtt nőkről mintázták csak később jelentek meg a kislányokra emlékeztető babák 1910 körül.

Fontos szerepe van a babáknak a mérete az öltözék stílusa a ruha anyaga és a hajviselet is. A legelső európai porcelánbabákat az 1840-es évek végén Németországban készítették. Párizs és Nümberg volt a játékkészítés központja.

Gyűjteményem sokszínű, Németország, Franciaország, Hollandia, Svájc, Magyarország Portugália és Románia területéről származanak.

Elsőre furcsának tűnhet, hogy miiért babázik valaki felnőtt korban de, ez éppen olyan komoly különböző ismereteket igénylő időtöltés akár a történelem bármely időszakasza.

A babamúzeum egy mese és valóság , ahol életre kel a mese, emlékek ,álmok, vágyak itt mind életre kelnek. A múzeum nem oktató jellegű ajánlom ezt az élményt minden korosztály számára.

A babának két lelke van de lehet, hogy három. Az egyiket a készítője lehelte bele. A másikat a kislány aki játszott vele. A harmadikat a gyűjtő. Aki szereti és megbecsüli.


Muzeul de păpusi - Colecție privată - Galeria Olga - Vă invit la O PLIMBARE ÎN TRECUT

Numele meu este Nagy Ilona. Am doi băieți minunați. Când eram mică aveam mereu o păpușă în brațe, iar când eram întrebată ce îmi doresc de ziua mea răspunsul era întodeauna o păpușă.
Colecționarea de păpuși este o pasiune inedită, amuzantă, relaxantă și educativă, care vă poate ajuta să aflați multe lucruri despre diferite popoare, culture sau perioada istorice.

Aceleași timp vă veți simți mai aproape de copilăria și vă veți putea face noi prieteni care împărtășesc aceleași hobby. Este un hobby interesant cu o istorie bogată, potrivită persoanelor de toate vârstele. Nu am intenționat de la început să deschid acest muzeu, însă păpușile se înmulțeau pe an pe an, primadată am făcut o cameră de epocă destinată păpușilor, apoi două și cu ajutorul soțului meu Nagy Tihamer am reușit să-mi împlinesc visul de-a avea o galerie de păpuși, într-o casă de epocă care a fost construit în anul 1910 în centrul orașului.

Am fondat muzeul de păpuși în 2010 cu 175 de păpuși, iar astăzi dețin mai mult de 1000 de păpuși. Muzeul de păpuși nu are un caracter educativ, ci oferă o experiență de neuitat pentru vizitator, traspunându-i într-o altă lume, într-o altă epocă cu ajutorul fanteziei, unde timpul se oprește și te vrăește.

Colecția mea cuprinde foarte multe păpuși interesante, păpuși celebre, păpuși caracter, păpuși din porțelan, păpuși Arădeanca.Toate vin din diferite părți ale Europei, Germania, Franța, Austria, Ungaria, Portugalia, Elveția, Anglia precum și din America și din România.

Fabricarea păpușilor din porțelan a început în anul 1840-1850 au fost produs în Germania și Franța.Erau destinate doar celor foarte bogați. Păpușile sunt reprezentari în miniatură a ființei umane.

Cu timpul păpușile au devenit obiecte de decor sau stadiul de jucării, toate fiind unice în felul lor, atât prin expresiile fețelor, vestimentația deosebită cât și prin cultura din care acestea provin. Păpușile erau la curent cu moda adică prezentau aspectul femeilor adulte, purtând costumațiilor cele mai diverse, de la rochii simple la cele care erau la moda în momentul producției sau simple fantezii ale creatorilor.

O păpușă care pentru alcineva este o simplă jucărie pt colecționari spune o adevărate poveste.

Persoane care colecționează păpuși le face să nu își piardă sufletul de copil, o astfel de colecție trezindule amintiri plăcute din copilăria.

Valoarea unei păpuși este stabilit în funcție de doi factori majori, vechimea și calitatea execuției..

Galeria acum poartă numele de OLGA în onoarea soacrei mele. Păpușa are două suflete, sau poate trei. Unul a fost dat de producător. Celălalt dat de fetiță, care s-a jucat cu ea. Cea de a treia de colector. Care o iubește și o prețuiește.

Când copilul era copil. El nu știa că e copil. Totul avea suflet. Toate era un suflet.

Cím:

Utca: Függetlenség utca / 4

Irányítószám: 525400 / Kezdivasarhely

Helyek:

Nyitva tartás - Órarend:

 • Hétfő:
 • 09:00 - 17:00
 • Kedd:
 • 09:00 - 17:00
 • Szerda:
 • 09:00 - 17:00
 • Csütörtök:
 • 09:00 - 17:00
 • Péntek:
 • 09:00 - 17:00
 • Szombat:
 • 09:00 - 13:00
 • Vasárnap:
 • Zárva
 • Belépő / Bilet de intrare: 8 lej

» Hírfolyam