Kézdivásárhelyi Laskagomba - Kézdivásárhelyi Laskagomba

Kézdivásárhelyi Laskagomba

» Greenfarm

Greenfarm

Utolsó frissítés: 2019-06-22 17:31:16

Greenfarm - Natural, Fresh, Quality

Ezüstfenyők - Ezüstfenyő
Gombák - Friss laskagomba, Laskagomba természetes zsákban, Shitake gomba
Lombhullató fák - Hársfa, Nyirfa, Platán
Tuják - plikáta Tuja, smaragd tuják

Háromszéki helyi termelőktől olyan termékek, amelyeket első kézből, magától a termelőtől rendelhetnek meg.

A mi termékeink helyiek, egyenesen a termelőtől, legyen szó ételről, italról, kerti dísznövényekről.

Gombák
ing. Szőcs Csongor, termelő
Cím: Kézdivásárhely, Kovászna megye, Molnár Józsiás utca 52. szám
Telefonszám: 0742 807 137

Dísznövények
Szőcs Zoltán, termelő
Cím: Maksa és Nyújtód, Kovászna megye
Telefonszám: 0742 456 918

Cím:

Utca: Molnár Józsiás utca / 52

Irányítószám: 525400 / Kézdivásárhely

Helyek:

Nyitva tartás - Órarend:

 • Hétfő:
 • 09:00 - 17:00
 • Kedd:
 • 09:00 - 17:00
 • Szerda:
 • 09:00 - 17:00
 • Csütörtök:
 • 09:00 - 17:00
 • Péntek:
 • 09:00 - 17:00
 • Szombat:
 • 09:00 - 15:00
 • Vasárnap:
 • 09:00 - 12:00

» Hírfolyam

  • Ezüstfenyők
  • Ezüstfenyő
  • Az ezüstfenyő (Picea pungens f. galuca) az örökzöld fenyők családjának egyik legszebb példánya. Szabályos kúp alakjával, ezüstös színével a kert egyik legkülönlegesebb növénye lehet. Erőteljes növekedésű, szúrós, akár 20 m-re is megnőnek az alapfajták. Szinte minden talajon megél, meghálálja az örökzöldek számára kifejlesztett tápanyagokat, tápoldatokat. A szárazságot és a szennyezett levegőt is elviseli. Bár párás klímában és jó talajon fejlődik legszebben, elég jól tűri a szárazabb, páraszegény klímát is, különösen a viaszosabb lombú, ezüstös-kékes fajták. Tavasszal (március-május), illetve ősszel (szeptember-október) vásárólhatnak kertészetünkben földlabdás ezüstfenyőket.

   Általános tudnivalók az ezüstfenyőkről:

   Ültetési periódus: márciustól novemberig, amíg le nem fagy a föld

   Ültetés: előzőleg előkészítjük a gödröket (a gödör legyen nagyobb, mint a földlabda), fellazítjuk a talajt, majd a juta szövettel együtt ültetjük el a növényt, úgy hogy csak a gyökérzet kerüljön a föld alá

   Ültetési távolság: nagy elterjedése miatt ajánlott 2-3 méter távolságra ültetni egymástól

   Öntözés: ültetés után egy hónapon keresztül naponta locsoljuk az ezüstfenyőt, lehetőleg reggel, amikor a talaj még nincs felmelegedve

   Tápanyag: a talajon keresztül bíztosíthatjuk a tápanyagokat granulált vagy biotrágyával a gyökérzettől 15-25 cm-re

   Metszés: kisebb metszésekre, alakításokra van csak szükség, téli fagyok utáni száraz ágakat távolítsuk el

   Ugyanakkor karácsonyra novemberben és decemberben konténerben árusítjuk az ezüstfenyőket. Karácsonyra konténerbe vásárolt fenyőfák esetében a következő dolgokra kell odafigyelni:

   öntözni kell, nem szabad hagyni, hogy a földje kiszáradjon
   ne felejtsünk alátétet tenni alája, mert az edény alja lyukas
   amennyiben lehetséges a lakás jól megvilágított, fütőtestektől távoleső pontjába helyezük el az ezüstfenyőt
   az ünnepek lejártával ne vigyük ki egyből a meleg lakásból a hidegbe, de ne is hagyjuk a fűtött szobában a kiültetésig, hanem lassan szoktassuk ki a fenyőnket. Eleinte pár hétre helyezzük el a lakás hűvösebb, de megvilágított pontjába, pl. előszoba, beépített fűtetlen terasz, fűtetlen garázs stb. Pár hét leteltével átkerülhet egy még hűvösebb helyre, például február elején kirakhatjuk már a védett nyári teraszra.
   kiültetni majd csak a hó elmúltával lehet, március folyamán!

   Ezüstfenyő (földlabdás) árak és méretek:
   100/125 cm – 90 lej
   125/150 cm – 110 lej
   150/175 cm – 130 lej
   175/200 cm – 150 lej
   200/225 cm – 170 lej

   Ezüstfenyő (konténeres) árak és méretek:
   100/125 cm – 100 lej
   125/150 cm – 120 lej
   150/175 cm – 150 lej
   175/200 cm – 200 lej
   90.00 Ron0 Satoshi
  • Gombák
  • Friss laskagomba
  • A laskagomba (Pleurotus ostreatus) fehérjében gazdag, egyszerű szénhidrát tartalma alacsony, zsírokban szegény, antioxidánsokban gazdag. Hiányzik belőle a koleszterin, viszont számottevő forrása a C-vitaminnak, a B-vitamin komplex egyes tagjainak (B2, B3, B5) és az ergoszterolnak (D2-vitamin provitaminja). Magas az élelmi rosttartalma, ezért alkalmas összetevője a diabetikus étrendnek. Alacsony emellett a nátrium koncentrációja, miközben sok káliumot, foszfort, vasat, magnéziumot és cinket tartalmaznak.

   A friss laskagomba ideális az egészséges táplálkozáshoz, mivel:
   100 g laskagomba csak 39 kilocalóriát, illetve 164 kJ-t tartalmaz
   Fehérje: 1,9 g
   Zsír: 0,7 g
   Szénhidrát: 6 g
   Víz: 87,9 g
   Nyersrost: 2,8 g

   A laskagombát többféle módon lehet elkészíteni: panírozott laskagomba, levesek, laskagomba paprikás, savanyúság, feltétként szolgálhat szendvicsekre, pizzákra.

   Szárítva fűszerként használható, hűtőben 5 napig tárolható, illetve fagyasztva egy éven keresztül.

   Friss laskagomba ára 11 lej / kg
   11.00 Ron0 Satoshi
  • Laskagomba természetes zsákban
  • Laskagomba természetes zsákban

   A laskagombát zsákokban termesztjük, a zsákok 100 cm x 41 cm méretű henger alakúak, súlyúk 15 kg. A két oldalán 8-8 lyuk van, ahonnan a gombák fognak kibújni. Laskagomba zsákjainkat SYLVAN gombacsírával oltjuk be. Télen és tavasszal a KRYOS, ősszel a HK35, illetve nyáron az IVORY elnevezésű micéliummal dolgozunk.

   Vásárlóinknak átszövetett zsákokat (fehér színűek) adunk el, amivel megelőzzük a fertőzések lehetőségét, illetve hamarabb termőre fordulnak a vásárlás után. Minden zsákunkon szerepel a dátum, amikor elkészítettük és az onnan számított 25-30 napon belül (ebből nálunk szövődik 10-15 napot) kezdnek el teremni.

   A laskagomba termesztése megvalósulhat fóliában, garázsban, régi épületben, pincében, alagsorban, kamrában, amennyiben adottak a következő feltételek:

   Hőmérséklet: 10-16 şC (KRYOS), 14-18 şC (HK 35), 18-22 şC (IVORY)
   Nedvességtartalom: 75-85 % (padló öntözésével, vagy víz párologtatása). A zsákokat nem locsoljuk, hanem megfelelő páratartalmat tartunk a helységben
   Megvilágítás: napi 8 órás megvilágítás (80 LUX- kb. egy újság elolvasásához elegendő fény)
   Szellőztetés: naponta friss levegő bejuttatása
   Fontos feltétel ugyanakkor, hogy tiszta helyre tegyük a termőblokkokat. A lyukakon kibújt és megnőtt gombákat csavaró mozdulattal távolítsuk el, majd kipucoljuk a lyukakat. Egy zsák 3-5 rendben terem, a ciklusok között 15-25 nap eltérés van. Egy zsák az első három termés ideje alatt 4-5 kg közötti gombát terem. Egy átszövetett laskagomba zsák ára 20 lej, nagyobb mennyiségben az ár alkudható.

   LASKAGOMBA TERMESZTÉS FARÖNKÖN
   Akik szeretnének laskagombát termeszteni farönkön, azok számára tudunk biztosítani micélumot a rönkök beoltásához, vagy akár rendelésre be is oltjuk a csutakokat.

   Termékeinket megtalálja Kézdivásárhelyen a Molnár Józsiás utca 52. szám alatt. Hívjon bátran kérdéseivel, vásárlóinknak széleskörű tájékoztatást biztosítunk a laskagomba termesztésről.

   Laskagomba zsák ára 20 lej / kg
   20.00 Ron0 Satoshi
  • Shitake gomba
  • A Shiitake gomba (Letinula edodes) világszerte elterjedt étkezési gomba és számos országban gyógyhatása miatt nagyra becsülik. Kalapja világos vagy sötétbarna, 5-12 cm átmérőjű, lemezei fehérek, esetleg halvány sárgák. A kalap felülete pikkelyes vagy mélyen barázdált. A termőtest „húsa” tömör szerkezetű.

   A shiitake gomba azok közé az étkezési gombák közé tartozik, amelyek egészen különös zamattal rendelkeznek. Ez elsősorban a guanozin-5 monofoszfáttól fokhagymára emlékeztető, illata pedig a kéntartalmú lentionin nevű anyagtól származik.

   Egyre nagyobb arányú termesztésének és fogyasztásának oka részben abban keresendő, hogy a nyugati országokban jelentősen változnak a táplálkozási szokások, illetve hozzájárul ehhez az is, hogy ez a gomba gyógyító hatású, melynek kulcsmolekulája a lentinan nevű szénhidrát.

   A Shiitake gombát farönkön termesztjük, természetes körülmények között, a szabadban. Friss Shiitake gombát április-szeptember között árusítunk, azonkívül szárított formában kapható a Shiitake gomba, ami tökéletes fűszergombaként bármilyen ételben felhasználható. Erős immurendszer erősítő hatása miatt, ajánlatos a havi 200-300 gramm gomba fogyasztása.

   Friss Shiitake gomba ára 45 lej / kg
   Szárított Shiitake gomba ára 250 lej / kg
   45.00 Ron0 Satoshi
  • Lombhullató fák
  • Hársfa
  • A nagylevelű hársfa (Tilia platyphyllos) 30–40 m magasra nő. Koronája fiatal korában szép kúpos, később boltozatosan magasra tör. Sudara szétágazik, ágai meredeken felfelé állnak, de a korona alsó részén a fa idős korában lehajlanak. Finom repedésekkel és hosszanti barázdákkal tarkított kérge sötétszürke vagy fakóbarna.

   A párásabb, hűvösebb klímát kedveli, ennek megfelelően erdeinkben főleg a hűvösebb, északi oldalakon és a szurdokvölgyekben nő. Leveleinek mérete jelentősen függ a termőhely vízellátásától és a hajtás jellegétől. Az egyik legkorábban virágzó hárs, virágai június elején nyílnak, a középsők hamarább, a szélsők később.

   Hársfa árak és méretek
   175/200 cm – 80 lej
   80.00 Ron0 Satoshi
  • Nyirfa
  • A nyírfa (Betula pendula) gyorsan növő, egylaki fa. Idős korában ágai lecsüngők. Kérge jellegzetesen fehér alapon fekete tarka. Fája puha, általában csoportosan és gyorsan növő fajta. Ezek a fák középmagasak, általában 12-18 méter magasra nőnek. A nyírfa rendkívül jól alkalmazkodó fa, szépen fejlődik a nedves, nyírkos és a száraz talajokon egyaránt. Fényigényes, a talaj vagy klíma iránt viszont nincsenek különösebb igényei. Normál viszonyokat kíván, kisebb szárazságot még elvisel.

   Nyírfa árak és méretek
   200/250 cm – 80 lej
   250/300 cm – 100 lej
   80.00 Ron0 Satoshi
  • Platán
  • A platán (Platanus acerifolia) gyorsan növő, 30 méter magasra növő széles koronájú lombhullató fa. Törzséről és ágairól a kéreg nagy lapokban válik le, mintha “hámlana” a fa. Levelei szórt állásúak, pálhásak, 10–20 cm hosszúak és 12–25 cm szélesek, májusban virágzik. Jól viseli a szennyezett levegőt, és azt is eltűri, hogy utcai, parki ültetésnél gyökerei nem nőhetnek nagyra, szerteágazóra, ezért szélesebb utcákba is remek választás útmenti díszfaként. A platán metszése nem károsítja a fát, alakíthatósága kiváló, ráadásul a hideg teleket minden további nélkül kibírja.

   Platán árak és méretek
   175/200 cm – 80 lej
   200/250 cm – 100 lej
   80.00 Ron0 Satoshi
  • Tuják
  • Plikáta Tuja
  • A Plikáta Tuja (Thuja plicata) ideális sövénynek, térelválasztónak. Jó tulajdonságai közé tartozik, hogy gyorsan növekedik, gyorsabban mint az oszlopos smaragd tuja. Sötétzöld színű örökzöld, széles kúp alakú, kiváló sövény növény. Ágai kissé lehajlóak, levelei szélesek, pikkelyszerűek, megdörzsölve illatosak. Talajban nem válogatós, kevés gondozást igényel.

   Plikáta Tuja árak és méretek
   80/100 cm – 50 lej
   50.00 Ron0 Satoshi
  • Smaragd tuják
  • Kertészetünkben többféle dísznövényeinkből vásárolhatnak a klienseink. Kiváló minőségű, Erdély mérsékelt éghajlati övezetében aklimatizált növényeinket megtalálja Kovászna megyében, Kézdivásárhely mellett, Maksán. A sikeres újraültetés érdekében kiszedésük nagy földlabdával történik. Nagy mennyiség rendelése esetén kedvezményben részesítjük, valamint kérésre szállítást és ültetést is vállalunk. Növényeink épsége érdekében nem szállítunk gyorspostával.

   Általános tudnivalók a tujákról:

   Ültetési periódus: márciustól novemberig, amíg le nem fagy a föld

   Ültetés: előzőleg előkészítjük a gödröket (a gödör legyen nagyobb, mint a földlabda), fellazítjuk a talajt, majd a juta szövettel együtt ültetjük el a növényt, úgy hogy csak a gyökérzet kerüljön a föld alá

   Ültetési távolság: sövényt alkotva 70-80 cm-re ültetjük a tuját

   Öntözés: ültetés után egy hónapon keresztül naponta locsoljuk a tuját, lehetőleg reggel, amikor a talaj még nincs felmelegedve

   Tápanyag: a tuja igényes növény, a talajon keresztül bíztosíthatjuk a tápanyagokat granulált vagy biotrágyával a gyökérzettől 15-25 cm-re, valamint levéltrágyával is pótolhatjuk a tápanyagokat. Javasoljuk évenkénti kezelését a tujának különböző gombaölőszerekkel.

   Metszés: amennyiben szeretnénk tömöríteni a tujánkat, évente kétszer is megnyírhatjuk

   A következő tujaféléket találja meg kertészetünkben: Smaragd Tuja, Plikáta Tuja, Gömbtuja Globosa, Gömbtuja Woodwardii, Kúszó Boróka

   SMARAGD TUJA
   Az oszlopos Smaragd Tuja (Thuja occidentalis “Smaragd”) kúp alakú, karcsú, felfelé törekvő örökzöld dísznövény. A Tuja ideális kerti dísznövény, ugyanakkor sövényként is ültethető. Sövényként megvéd a széltől, az utca zajától, porától, illetve tökéletes térelválasztó. Magassága elérheti az 5-6 métert. Az oszlopos tuja jól viseli a nyári melegeket, illetve a téli fagyokat. Tujáink megfelelően aklimatizáltak, jól bírják a szélsőséges hőmérsékleteket.

   Smaragd tuja árak és méretek:

   50/60 cm – 25 lej
   60/80 cm – 35 lej
   80/100 cm – 50 lej
   100/125 cm – 70 lej
   125/150 cm – 90 lej
   150/175 cm – 110 lej
   175/200 cm – 130 lej
   25.00 Ron0 Satoshi
  •  

   Árfolyam frissítés: 2020-06-06 19:00:02

   1 Ethereum = RON

   1 Bitcoin BTC = 100.000.000 Satoshi

   USD

   RON

Hibajelentéshez kattintson ide!