Sportiroda

» 100 éves a KSE - Ünnepeljünk és sportoljunk együtt szeptember 12.-17. között!

100 éves a KSE -  Ünnepeljünk és sportoljunk együtt szeptember 12.-17. között! - 100 éves a KSENagyszabású sporteseményre készül Kézdivásárhely, 100 éves fennállásának évfordulóját ünnepli a Kézdivásárhelyi Sportegyesület, ezzel egyidőben a céhes város sportéletének valamennyi sportága és sportolója. A szeptember harmadik hétvégéjére tervezett rendezvény sporthétté alakult át, hat napon át csak a sporté és a sportolóké lesz a főszerep. A KSE születésnapját szeptember 12. és 17. között ünneplik.Sajtótájékoztató keretén számolt be a sporthét eseményeiről Molnár Cornel KSE-elnök, Szabó Vincze KSE-alelnök és Kocsis Zoltán sportiroda-vezető. Az események a megemlékezés jegyében zajlanak, fotókiállítással, öregfiúk mérkőzésével és egy sportgálával elevenítik fel az elmúlt 100 év sporttörténéseit. A céljuk minél több régi és új sportolót megmozgatni, minden korosztályban és minden sportágban tevékenykedő sportkedvelőket. Az esemény egyik legkiemelkedőbb momentuma a fotókiállítás lesz, amelyen az 1930-as évekből is tekinthetőek meg fotók. A fotókiállítást állandóra tervezik, mindig látogatható lesz a Sportcsarnok előterében - számolt be Kocsis Zoltán. Molnár Cornel kiemelte, hogy kulturális műsor nem lesz, az egyetlen színpadon zajló produkciók a Kangoo Jumps és a Zumba tánc bemutatói lesznek. Ez azért fontos, mert végre meg kell teremteni az igazi sporthangulatot a városban, ahol a résztvevők csak sportolnak, ha sportrendezvényről van szó. A programkínálat sokszínű: a családos vetélkedőktől, a fogyatékkal élők futóversenyén át, az öregfiúk labdarúgó mérkőzéséig lesz minden. A rádióamatőrök már májustól készülnek, de lesz klasszikus értelemben vett erőember verseny is, amelyre Sepsiszentgyörgyről és Csíkszeredából is vannak már jelentkezők. A legkisebbeknek taposó- és görkorcsolya-verseny lesz.A sporteseményre 700-800 sportolót hívtak meg, de ennél többre is számítanak a szervezők. Az öregfiúk névsorában eddig 70 év szerepel, a legidősebb 94 éves. A versenyek és bemutatók helyszíne nagyrészben a Sportcsarnok és a Stadion lesz, de lesznek versenyek a különböző szakosztályok székházaiban is.A város vezetősége és a helyi sportélet nagyjai szeptember 15-én, szombaton, 10 órától tartják a sportgálát, ahol díjazzák az élsportolókat, megemlékeznek a kézdivásárhelyi sporttörténelem nagyjairól, a régi sportolóknak pedig köszönetet mondanak, amiért öregbítették szülővárosuk hírnevét.A 100 éves a KSE rendezvény újdonságait és programját elérhetik a www.kezdisport.ro honlapról.100 éves a Kézdivásárhelyi Sport Egyesület - KSE rendezvénysorozat programja.

100 éves a KSE

Nagyszabású sporteseményre készül Kézdivásárhely, 100 éves fennállásának évfordulóját ünnepli a Kézdivásárhelyi Sportegyesület, ezzel egyidőben a céhes város sportéletének valamennyi sportága és sportolója. A szeptember harmadik hétvégéjére tervezett rendezvény sporthétté alakult át, hat napon át csak a sporté és a sportolóké lesz a főszerep. A KSE születésnapját szeptember 12. és 17. között ünneplik.

Sajtótájékoztató keretén számolt be a sporthét eseményeiről Molnár Cornel KSE-elnök, Szabó Vincze KSE-alelnök és Kocsis Zoltán sportiroda-vezető. Az események a megemlékezés jegyében zajlanak, fotókiállítással, öregfiúk mérkőzésével és egy sportgálával elevenítik fel az elmúlt 100 év sporttörténéseit. A céljuk minél több régi és új sportolót megmozgatni, minden korosztályban és minden sportágban tevékenykedő sportkedvelőket. Az esemény egyik legkiemelkedőbb momentuma a fotókiállítás lesz, amelyen az 1930-as évekből is tekinthetőek meg fotók. A fotókiállítást állandóra tervezik, mindig látogatható lesz a Sportcsarnok előterében - számolt be Kocsis Zoltán. Molnár Cornel kiemelte, hogy kulturális műsor nem lesz, az egyetlen színpadon zajló produkciók a Kangoo Jumps és a Zumba tánc bemutatói lesznek. Ez azért fontos, mert végre meg kell teremteni az igazi sporthangulatot a városban, ahol a résztvevők csak sportolnak, ha sportrendezvényről van szó. A programkínálat sokszínű: a családos vetélkedőktől, a fogyatékkal élők futóversenyén át, az öregfiúk labdarúgó mérkőzéséig lesz minden. A rádióamatőrök már májustól készülnek, de lesz klasszikus értelemben vett erőember verseny is, amelyre Sepsiszentgyörgyről és Csíkszeredából is vannak már jelentkezők. A legkisebbeknek taposó- és görkorcsolya-verseny lesz.

A sporteseményre 700-800 sportolót hívtak meg, de ennél többre is számítanak a szervezők. Az öregfiúk névsorában eddig 70 év szerepel, a legidősebb 94 éves. A versenyek és bemutatók helyszíne nagyrészben a Sportcsarnok és a Stadion lesz, de lesznek versenyek a különböző szakosztályok székházaiban is.

A város vezetősége és a helyi sportélet nagyjai szeptember 15-én, szombaton, 10 órától tartják a sportgálát, ahol díjazzák az élsportolókat, megemlékeznek a kézdivásárhelyi sporttörténelem nagyjairól, a régi sportolóknak pedig köszönetet mondanak, amiért öregbítették szülővárosuk hírnevét.

A 100 éves a KSE rendezvény újdonságait és programját elérhetik a www.kezdisport.ro honlapról.

100 éves a Kézdivásárhelyi Sport Egyesület - KSE rendezvénysorozat programja.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!