December 13-án, szombaton 21 órától a kézdivásárhelyi Jazz Bistróban kerül sor a Codex régizene együttes karácsonyi hangversenyére.
Műsoron: Antonio Vivaldi, Rodrigo Joaquin művei, valamint reneszánsz karácsonyi énekek.

Az együttes tagjai:
Filip Ignác – furulyák, barokk fuvola, ének
Kovács László – hegedű, ének
Kovács Éva – hegedű
Adorján Csaba – brácsa, népi brácsa, ének
Lázár Zsombor - cselló
Szőgyör Árpád – nagybőgő, ének
Filip Zsombor – gitár

A Codex Együttes 1997-ben alakult a brassói „Transilvania” egyetem tanáraiból és hallgatóiból. Az eleinte sepsiszentgyörgyi együttesként induló zenekarból az alapító tagok egy része külföldön folytatta a karrierjét, az utánpótlás pedig Csíkszeredából érkezett. Így változott meg a zenekar összetétele, amely 2003-tól állandósult, jelenleg hat csíkszeredai és egy sepsiszentgyörgyi tagja van, akik jelenleg Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön és Brassóban tevékenykednek.
Az együttes célja a XV - XVIII. századok muzsikájának a korhű megszólaltatása korabeli és modern hangszereken. Repertoárjuk felöleli a reneszánsz és barokk kor tánc- és kamarazenéjét, ugyanakkor nagy hangsúlyt kap a Kárpátmedence magyar muzsikája a reneszánsz kortól napjainkig.

Az együttes honlapján lehetőség van belehallgatni a zenéjükbe: http://www.codexensemble.ro/

Belépő ára elővételben 10 lej. Elővételben kapható a Vigadó Művelődési Ház közönségszolgálati irodájában, hétköznapokon 8-tól 16 óráig, valamint előadások előtt egy órával. Helyfoglalási a 0267/362 002-es telefonszámon vagy az office@vigado.ro e-mail címen lehetséges.