Városnapok - Őszi sokadalom - Őszi Sokadalom 2019

Őszi Sokadalom 2019

» 12. Zöld Napok konferencia a sportcsarnokban

12. Zöld Napok konferencia a sportcsarnokban - A Kovászna Megyei Kis és Középvállalkozások Szövetsége (ASIMCOV) 12. alkalommal szervezte meg a hagyományosan az Őszi Sokadalom nyitórendezvényeként szereplő Zöld Napok termékkiállítást és konferenciát a sportcsarnokban. A kiállítók rendszerint piacbővítés, partnerkapcsolatok kialakítása céljából állítják ki termékeiket, utána a térség gazdasági helyzete és kilátásai kerülnek kivesézésre.Papp Zoltán, a kézdivásárhelyi ASIMCOV elnöke üdvözölte a Kovászna és a szomszédos megyékből érkezett kiállítókat, hazai és határon túli tisztségviselőket. A péntek délelőtti hivatalos megnyitón Bokor Tibor kézdivásárhelyi polgármester és Bagoly Miklós ASIMCOV-elnök szólt az egybegyűltekhez, de jelen volt többek között dr. Csige Sándor Zoltán, csíkszeredai vezető konzul, Kozma Béla, a Kovászna Megyei Agrárkamara igazgatója, Vajda Lajos ASIMCOV-igazgató.Mint Bokor Tibor elmondta, a 12. Zöld Napok kiállítás a bizonyíték arra, hogy városunkban is van kezdeményezőkészség, és az itt megjelenő vállalkozásoknak köszönhető ugyanakkor az is, hogy Kézdivásárhelyen fejlődik a sport-, a kulturális élet, hogy lehetőségünk van szórakozásra, hiszen az Őszi Sokadalom programja is szegényesebb lenne, ha nem lennének ezek a támogatók. 'Jelenleg egy vállalkozóbarát város kialakításán dolgozunk a kollégáimmal, és ehhez, valamint a készülő inkubátorház és ipari park megvalósításához a helyi üzletemberek nagymértékben hozzájárultak szakértelmükkel, tanácsaikkal', fogalmazott az elöljáró. Pár szóban az Őszi Sokadalom és értékszüret koncepcióját is ismertette: 'A hagyományos termékek, a történelmi céhes foglalkozások megjelenítését tűztük ki célul, és örömmel nyugtáztuk, hogy a tavalyi nyolcvanhoz képest idénre már a százat is meghaladt a főtéri kisiparosok és kézművesek száma, ennek a vásárnak pedig csak a színvonalát emeli az ASIMCOV által szervezett kiállítás. Csak úgy lehet jobb mindannyiunknak, ha a város a saját erejéből és forrásaiból táplálkozik, ha azokat emeljük föl, akik tesznek valamit a gazdasági fejlődésért', zárta ünnepi beszédét a polgármester.Bagoly Miklós szerint a vállalkozói hangulat ma már konstruktív és előrehaladó, csupán a közfogyasztási termékek piacán érzékelhető még a válság. A kiállítás célja a partnerség- és a piackeresés, a kevesebb energiával működő, környezetkímélő technológiák népszerűsítése, és ha idén szegényesebb is a termékeiket elhozó cégek listája, azok, akik nem kímélték magukat, és eljöttek, feltétlenül megérdemlik az érdeklődést.A Zöld Napok programja szombaton a közkedveltségnek örvendő Pityókafesztivállal folytatódik.

A Kovászna Megyei Kis és Középvállalkozások Szövetsége (ASIMCOV) 12. alkalommal szervezte meg a hagyományosan az Őszi Sokadalom nyitórendezvényeként szereplő Zöld Napok termékkiállítást és konferenciát a sportcsarnokban. A kiállítók rendszerint piacbővítés, partnerkapcsolatok kialakítása céljából állítják ki termékeiket, utána a térség gazdasági helyzete és kilátásai kerülnek kivesézésre.

Papp Zoltán, a kézdivásárhelyi ASIMCOV elnöke üdvözölte a Kovászna és a szomszédos megyékből érkezett kiállítókat, hazai és határon túli tisztségviselőket. A péntek délelőtti hivatalos megnyitón Bokor Tibor kézdivásárhelyi polgármester és Bagoly Miklós ASIMCOV-elnök szólt az egybegyűltekhez, de jelen volt többek között dr. Csige Sándor Zoltán, csíkszeredai vezető konzul, Kozma Béla, a Kovászna Megyei Agrárkamara igazgatója, Vajda Lajos ASIMCOV-igazgató.

Mint Bokor Tibor elmondta, a 12. Zöld Napok kiállítás a bizonyíték arra, hogy városunkban is van kezdeményezőkészség, és az itt megjelenő vállalkozásoknak köszönhető ugyanakkor az is, hogy Kézdivásárhelyen fejlődik a sport-, a kulturális élet, hogy lehetőségünk van szórakozásra, hiszen az Őszi Sokadalom programja is szegényesebb lenne, ha nem lennének ezek a támogatók. "Jelenleg egy vállalkozóbarát város kialakításán dolgozunk a kollégáimmal, és ehhez, valamint a készülő inkubátorház és ipari park megvalósításához a helyi üzletemberek nagymértékben hozzájárultak szakértelmükkel, tanácsaikkal", fogalmazott az elöljáró. Pár szóban az Őszi Sokadalom és értékszüret koncepcióját is ismertette: "A hagyományos termékek, a történelmi céhes foglalkozások megjelenítését tűztük ki célul, és örömmel nyugtáztuk, hogy a tavalyi nyolcvanhoz képest idénre már a százat is meghaladt a főtéri kisiparosok és kézművesek száma, ennek a vásárnak pedig csak a színvonalát emeli az ASIMCOV által szervezett kiállítás. Csak úgy lehet jobb mindannyiunknak, ha a város a saját erejéből és forrásaiból táplálkozik, ha azokat emeljük föl, akik tesznek valamit a gazdasági fejlődésért", zárta ünnepi beszédét a polgármester.

Bagoly Miklós szerint a vállalkozói hangulat ma már konstruktív és előrehaladó, csupán a közfogyasztási termékek piacán érzékelhető még a válság. A kiállítás célja a partnerség- és a piackeresés, a kevesebb energiával működő, környezetkímélő technológiák népszerűsítése, és ha idén szegényesebb is a termékeiket elhozó cégek listája, azok, akik nem kímélték magukat, és eljöttek, feltétlenül megérdemlik az érdeklődést.

A Zöld Napok programja szombaton a közkedveltségnek örvendő Pityókafesztivállal folytatódik.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!