A 13. kiadásához érkezett a Médiainfó felhasználói verseny, melyet a kézdivásárhelyi Gábor Áron Szakképző Líceumban e hét végén, november 24-25 között rendeztünk meg. Ez az esemény egy olyan területen, az alkalmazás jellegű programok területén, biztosít megméretési lehetőséget a diákoknak, mely hiányzik az informatikai versenyek palettájáról.
A diákok 3 fős csapatokban versenyeznek. Az idén iskolánkból összesen 10 csapat nevezett a versenyre, akik néhány nappal ezelőtt otthon elkészített munkáikkal már egy előzsűrízésen vettek részt.
Minden évben változik a téma, ami köré a verseny feladatai tartalmilag tömörülnek, volt már: tantárgy, környező falvak, tudósok, kortárs képzőművészek, európai uniós országok, elődeink életének, ünnepeink, régi játékaink, környezetünk életünkre való hatásának bemutatása és jártunk már hagyományos mesterségek nyomában.
Az idei év témája Határtalanul Gábor Áron…
Mivel iskolánk számítástechnika szakos diákjai az elmúlt években 4 határtalanul programban is részt vehettek (Budapesten, Szolnokon és kétszer Kisvárdán), azt kértük tőlük, hogy mutassák be saját élményeiken keresztül a programsorozatok eseményeit, illetve azokat a városokat és iskolákat, amelyek vendégül látták őket.
Látva a bemutatott dolgozatokat, sikerült a diákoknak saját élményeiket, tapasztalataikat összegyűjteni, feldolgozni és érdekesen bemutatni a Határtalanul programmal kapcsolatban.
Díjazásban részesült az első négy csapat mindegyik tagja.
A XIII. Médiainfó felhasználói verseny végeredménye:
1. Díj: Kovács Tihamér, Kanabé Ákos, Kelemen Bertold.
2. Díj: Gondos Szilveszter, Kelemen Gábor, Csutak Csongor.
3. Díj: Ázbé Norbert, Dóczé Ákos, Hölczer Timea, Izsák Hortenzia.
Dicséretben részesültek: Barabás Norbert, Ungvári Botond, Babos Alpár.
A csapatokat felkészítette és irányította: Miklós József és Tóth Szilárd, tanárok.
Köszönjük támogatóinknak a Médiainfó felhasználói verseny szervezésében nyújtott segítséget. Támogatóink a Kovászna Megyei Tanács, a Gábor Áron Szakképző Líceum alapítványa az EVITA és a SENSO K.F.T.
A verseny főszervezője,
Tóth Szilárd