2019. június 15-én, szombaton kerül megszervezésre a XIV. Perkő, Erdélyi Gyermek és Ifjúsági Táncegyüttesek Találkozója.

A Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa és a kézdiszentléleki Polgármesteri Hivatal közös szervezésében idén június 15-én, immáron tizennegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Perkő – Erdélyi Gyermek- és Ifjúsági Táncegyüttesek Találkozója a Kézdiszentlélek fölötti szent hegyen.

A találkozó kiemelt célja a nemzeti öntudat erősítése, a sokszínű magyar néptáncörökség bemutatása és továbbadása. A gyerekcentrikus rendezvény lehetőséget teremt tapasztalatcserére, kapcsolatteremtésre is, seregszemleként szolgálva igyekszik pontos képet mutatni az erdélyi néptáncegyüttesek jelenlegi helyzetéről.

A már hagyományossá vált találkozón hat megyéből (Kovászna, Hargita, Maros, Brassó, Bákó és Szeben), 48 néptáncegyüttes több mint ezerháromszáz tagja ropja majd a táncot. Az eseményt a Cimborák Bábszínház A buták versenye című mesejátéka nyitja, majd 11 óra és 19:20 között a tánccsoportok bemutatkozására kerül sor. 19:30-tól a budapesti Üsztürü zenekar népzenei koncertje alapozza meg a hangulatot a 20:30-kor kezdődő szabadtéri táncházhoz.

Az egésznapos rendezvényen kirakodóvásárral, kézműves foglalkozásokkal, gyerekprogramokkal, barantabemutatóval, Perkő - mozival és táncházzal várjuk az érdeklődőket.

A belépés díjtalan! Szeretettel várunk kicsiket és nagyokat egyaránt.

Program:
10:00 Cimborák Bábszínház előadása - Buták versenye mesejáték
11:00 meghívott néptáncegyüttesek gálaműsora
13:00 Baranta magyar hagyományos harcművészet bemutató
13:30 meghívott néptáncegyüttesek gála műsora II. rész
19:30 Üsztürü zenekar (Budapest) - népzenei koncert
20:30 táncház a szabadban

Állandó programok
10:00 - 19:00 kirakodó vásár
12:00 - 18:00 kézműves foglalkozások és játékok
12:00 - 19:00 ismerkedj a népi mesterségekkel - Perkő mozi - rövidfilmek vetítése