Zöld Nap Egyesület

» 2011-ben is megmozdult a tömeg az Autómentes Világnapon

2011-ben is megmozdult a tömeg az Autómentes Világnapon - Szeptember 22-én, az autómentes nap alkalmával 'Kritikus Tömeg' címszó alatt kerékpáros felvonulást szerveztek Kézdivásárhelyen.A rendezvényről készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán!A Zöld Nap Egyesület és a sepsiszentgyörgyi Europe Direct Információs Központ azzal a céllal fogott össze e napon, hogy felhívják a figyelmet a motorizáció, az emberi lustaság és az elavult közlekedésszervezés által okozott súlyos környezeti és egészségügyi problémákra.Több mint százötven személy vett részt a biciklis felvonuláson, zömével óvodások és iskolások.A kritikus tömeg 16:30-kor indult a sportcsarnoktól, bekarikázott a céhes város központjába, onnan áthajtott az Ady Endre utcába, majd a Molnár Józsiás utca után ismét visszakanyarodott a központba és innen a sportcsarnokig jutott el.A bringások a Europe Direct iroda jóvoltából sorsolással ajándékokat nyerhettek, ily módon a szervezők kulacsokkal, trikókkal, iránytűvel és bukósisakkal ajándékozhatták meg a jelenlévőket.A világnap alkalmával a Zöld Nap Egyesület egy standot állított fel ahol a Nemere Útja kézdiszéki kiadványt mutatta be amelyet a Cholnoky Jenő Földrajzi Társasággal közösen szerkesztett, kiadása nem jöhetett volna létre a Polgár-Társ Alapítvány, a Tusnád Ásványvíz Rt. és Kovászna Megye Tanácsának támogatása nélkül. Az ingyenes kiadvány a világhálón online lapozgatható.A résztvevők szeretnénk, hogy tisztább legyen Kézdivásárhely levegője! Remélik, hogy a következő alkalommal még többen csatlakoznak a Kritikus Tömeghez. A szervezők ez úton mondanak köszönetet mindazoknak, akik a program gördülékeny lezajlását segítették.Szerző: Ráduly AttilaFotó: Derzsi Eszter

Szeptember 22-én, az autómentes nap alkalmával "Kritikus Tömeg" címszó alatt kerékpáros felvonulást szerveztek Kézdivásárhelyen.

A rendezvényről készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán!

A Zöld Nap Egyesület és a sepsiszentgyörgyi Europe Direct Információs Központ azzal a céllal fogott össze e napon, hogy felhívják a figyelmet a motorizáció, az emberi lustaság és az elavult közlekedésszervezés által okozott súlyos környezeti és egészségügyi problémákra.

Több mint százötven személy vett részt a biciklis felvonuláson, zömével óvodások és iskolások.
A kritikus tömeg 16:30-kor indult a sportcsarnoktól, bekarikázott a céhes város központjába, onnan áthajtott az Ady Endre utcába, majd a Molnár Józsiás utca után ismét visszakanyarodott a központba és innen a sportcsarnokig jutott el.

A bringások a Europe Direct iroda jóvoltából sorsolással ajándékokat nyerhettek, ily módon a szervezők kulacsokkal, trikókkal, iránytűvel és bukósisakkal ajándékozhatták meg a jelenlévőket.

A világnap alkalmával a Zöld Nap Egyesület egy standot állított fel ahol a Nemere Útja kézdiszéki kiadványt mutatta be amelyet a Cholnoky Jenő Földrajzi Társasággal közösen szerkesztett, kiadása nem jöhetett volna létre a Polgár-Társ Alapítvány, a Tusnád Ásványvíz Rt. és Kovászna Megye Tanácsának támogatása nélkül. Az ingyenes kiadvány a világhálón online lapozgatható.

A résztvevők szeretnénk, hogy tisztább legyen Kézdivásárhely levegője! Remélik, hogy a következő alkalommal még többen csatlakoznak a Kritikus Tömeghez. A szervezők ez úton mondanak köszönetet mindazoknak, akik a program gördülékeny lezajlását segítették.

Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Derzsi Eszter

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!