Zöld Nap Egyesület

» 2012-ben is Zöld Nap sátor a KSE napokon

2012-ben is Zöld Nap sátor a KSE napokon - Kézdivásárhely Polgármesteri Hi­vatala és a Kézdivásárhelyi Sport Egyesület május 10. és 13. között tizenegyedik alkalommal bonyolította le a minden évben megszervezésre kerülő KSE-napokat.A KSE Napokon a Zöld Nap Egyesület is részt vett. A szombati napon egy sátrat állítottak fel a rendezvény helyszínén, ahol többek között zöld játékokra, tanácsadásra, önkéntes toborzóra, a Nemere Útja ismertetésére és az Európai Önkéntes Szolgálat(EVS) bemutatására került sor.Az Európai Önkéntes Szolgálat (angol rövidítéssel EVS) lényege, hogy a résztvevő (18 és 30 év közötti) fiatalok egy, a lakóhelyüktől eltérő európai országban működő nonprofit szervezetnél végeznek 2-12 hónapos időtartamú önkéntes munkát, melynek során munkatapasztalatot szereznek, nyelvet tanulnak, megismerkednek a fogadó ország kultúrájával. A népszerűsítésben oroszlánrészt vállalt Gayane Asatryan és Ieva Brikmane EVS önkéntesek akik a céhes városban tevékenykednek.Szabó Attila, az egyesület titkára elmondta: különböző korosztályok képviselői, összesen mintegy 50 személy kapcsolódott be programjaikba, így az origamizásba, a komposzt totóba, a hulladékgyűjtési kvízbe.Szerző: Ráduly AttilaFotó: Gayane AsatryanBovebben: http://www.zoldnap.info/web/zold-nap-sator-kse-napokon

Kézdivásárhely Polgármesteri Hi­vatala és a Kézdivásárhelyi Sport Egyesület május 10. és 13. között tizenegyedik alkalommal bonyolította le a minden évben megszervezésre kerülő KSE-napokat.

A KSE Napokon a Zöld Nap Egyesület is részt vett. A szombati napon egy sátrat állítottak fel a rendezvény helyszínén, ahol többek között zöld játékokra, tanácsadásra, önkéntes toborzóra, a Nemere Útja ismertetésére és az Európai Önkéntes Szolgálat(EVS) bemutatására került sor.

Az Európai Önkéntes Szolgálat (angol rövidítéssel EVS) lényege, hogy a résztvevő (18 és 30 év közötti) fiatalok egy, a lakóhelyüktől eltérő európai országban működő nonprofit szervezetnél végeznek 2-12 hónapos időtartamú önkéntes munkát, melynek során munkatapasztalatot szereznek, nyelvet tanulnak, megismerkednek a fogadó ország kultúrájával. A népszerűsítésben oroszlánrészt vállalt Gayane Asatryan és Ieva Brikmane EVS önkéntesek akik a céhes városban tevékenykednek.

Szabó Attila, az egyesület titkára elmondta: különböző korosztályok képviselői, összesen mintegy 50 személy kapcsolódott be programjaikba, így az origamizásba, a komposzt totóba, a hulladékgyűjtési kvízbe.

Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Gayane Asatryan

Bovebben: http://www.zoldnap.info/web/zold-nap-sator-kse-napokon

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!