Szeptember 18-án, a sepsiszentgyörgyi Europe Direct Információs Központ, a Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi sportiroda az idén is kerékpáros felvonulást szervezett a mobilitás hetén.

A rendezvényről készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán!

Csütörtök délután körülbelül 100 bringás azzal a céllal jött el a rendezvényre, hogy a közlekedésben kezeljék azonos jogú partnerként a kerékpárosokat. Ugyanakkor a saját mikrokörnyezetünkre hívták fel a figyelmet. Hiszen a Mi utcánk a Mi környezetünk, a Mi levegőnk, a Mi egészségünk, a Mi jövőnk múlik a saját döntéseinken, közlekedési szokásaink megváltoztatásán.
A kritikus tömeg a céhes városi sportcsarnoktól indult, bekarikázott a céhes város központjába, onnan áthajtott az Ady Endre utcába, majd a Molnár Józsiás utca után ismét visszakanyarodott a központba és innen a sportcsarnokig jutott el.
Az eseményt az Európai Unió által támogatott és számos európai országban jól ismert „Európai Mobilitási Hét” keretében szervezték.
A bringások a Europe Direct iroda jóvoltából sorsolással ajándékokat nyerhettek, ily módon a szervezők kulacsokkal, trikókkal, dugóhúzóval, könyvekkel és kötényekkel ajándékozhatták meg a jelenlévőket.

A résztvevők szeretnénk, hogy tisztább legyen Kézdivásárhely levegője! Remélik, hogy a következő alkalommal még többen csatlakoznak a Kritikus Tömeghez. A szervezők ez úton mondanak köszönetet mindazoknak, akik a program gördülékeny lezajlását segítették.

Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Clara Bejarano Sanchez