A Háromszéki Közösségi Alapítvány adománygyűjtő akciókon keresztül 2015-ben 265 000 lejt gyűjtött helyi szinten, ebből 251 247 lejt fordított vissza közösségi célokra programtámogatásokon és köztéri befektetéseken keresztül.

A helyi források 62%-át a közösségi kártyák használatából a közösségi alapba befolyt összeg képezi. A kártya program fő közösségi partnere a Bertis cég, ezenkívül még további nyolc helyi cég/partner vesz részt a programban.

Az alapítvány 34 000 lej értékben támogatta a helyismereti kirándulásokat iskolai csoportok számára, 16 000 lejt fordított ösztöndíjakra tehetséges diákoknak, 14 000 lej értékben őshonos gyümölcsfa csemetéket osztott szét 12 háromszéki településen, 41 000 lejjel támogatta a civil szervezetek programjait, 7 000 lejt ifjúsági célokra fordított és 17 000 lej értékben játszóteret hozott létre Kézdivásárhelyen és közösségi teret Kovásznán, a helyi cégek és a lakosság közreműködésével.

Ezenkívül 13 000 lej értékben biztosított egyedi támogatásokat (könyvkiadás, kutatási expedíción való részvétel, versenyek, sportnapok) és 25 000 lejes alapot hozott létre a Székelyföldi tehetséges gyermekek és fiatalok támogatására. A csemetekert létrehozására 42 700 lejt fordított és 7 547 lej értékben fejlesztette a közösségi kártyát (mobil változat). A közösségi programok szervezésére (Tekerj egy jó célért, Civil licit, 8 óra egy jó ügyért) 34 000 lejt használt fel.

A 2015-ös évben érezhetően megnőtt az alapítvány programjain résztvevők száma. Az alapítványi akciókban/programokban közvetlen 27 544 személy vett részt, ebből 22 000 közösségi kártya felhasználó. 914-en tekertek jó közösségi célokért, közel kétszázan (187 személy) kínáltak fel egyéni támogatást a Civil liciten és a Közösségi Bálon, a csemetekert akciókon illetve HKA által szervezett felújítási munkálatokban 2613-an vettek részt, és 100 önkéntes tevékenykedett a kampányokban.

Az alapítványt helyi vállalkozók és civil szervezeti vezetők hozták létre magánpénzekből, azzal a céllal, hogy fejlesszék a helyi közösséget. Az ötéves tevékenység eredményei alapján biztonsággal elmondható: a kezdeményezés jó talajra talált, egyre többen kapcsolódnak be a programokba és ezáltal egyre jobban erősödik a közösségi szellem, ami az egymásra figyelésről, egymás iránti bizalomról és cselekvőkészségről szól.

2016-ban a Háromszéki Közösségi alapítvány tovább folytatja közösségépítő munkáját. Céljai között továbbra is kiemelt helyen szerepel a közösségi kártya program fejlesztése, az őshonos csemeték visszaültetése Háromszéken, a helyi közösségek kezdeményezéseinek támogatása és a tehetséges gyermekek és fiatalok felkarolása. Ebben az évben az alapítvány 10 programot tervez, köztük három adománygyűjtő, valamint két tudatosító kampányt és két köztéri befektetést (egy jászótér és a kosárlabda panelek felállítása lakónyegyedekben), mindkettőt Sepsiszentgyörgyön.