A Sepsiszentgyörgyön érvénybe lépett, enyhített járványügyi előírások következtében, 2020. december 17-től, csütörtöktől újra fogadhatja olvasóit a Bod Péter Megyei Könyvtár, a Felnőtt kölcsönző részlegen.

Mivel a következő időszakban is érvényben maradnak a járványhelyzetre vonatkozó, korábbi szabályok, az olvasóknak nincs szabad hozzáférésük a polcokhoz, ezért segít, ha előzetesen jelzik igényléseiket telefonon vagy e-mailben.

A nyitással egyidőben a könyvtár Megbocsátási időszakot hirdet, a lejárt kölcsönzési határidejű könyveket a könyvtár előcsarnokában elhelyezett dobozba is vissza lehet tenni, késedelmi díj befizetése nélkül. Továbbra is igényelhető a könyvtár rendhagyó, ünnepi szolgáltatása, a Könyvputtony.

A közönségszolgálat órarendje visszaáll a bezárás előtti programra: keddenként 9-től 19 óráig, szerdától péntekig 9-től 17 óráig és szombaton 9-től 13 óráig fogadja az olvasókat, hétfőn zárva tart.

A könyvtárhasználati szabályokról és a Könyvputtony programról a könyvtár honlapján (kmkt.ro) és a facebook-oldalán (facebook.com/bodpeterlibrary) tájékozódhatnak.

Az előjegyzéshez, Könyvputtony-igényléshez szükséges elérhetőségek:
- Katalógus: online.kmkt.ro
- Telefon: 0267 312 133
- E-mail: kolcsonzo@kmkt.ro, copii@kmkt.ro

A Sport utcai fiókkönyvtárban továbbra is érvényesek a május 26-i újranyitástól alkalmazott szabályok és kiszolgálási rend. A nyitvatartás is változatlan.