125 éve született Bartalis János (1893. július 29 - 1976. december 18)

A költő születésének 125. évében az Apáczai Csere János Közművelődési Egyesület meghirdeti a XXV. Bartalis János versmondó és énekelt vers vetélkedőt.

Időpont: 2018. november 08 - 11
Helyszín: Brassó, Reménység Háza, Moldovei u. 2 sz.

A vetélkedőre két kategóriában lehet jelentkezni:
- Versmondó,
- Énekelt vers (megzenésített vers, hangszeres kísérettel).
Ugyanaz a versenyző jelentkezhet mindkét kategóriában. A két kategóriát nem lehet összevonni!

A vetélkedő irodalmi anyaga, mindkét kategóriában:
- egy szabadon választott vers/megzenésített Bartalis János vers,
- egy szabadon választott kortárs magyar költő verse/megzenésített verse.
Egy - egy vers előadási ideje nem haladhatja meg az 5 percet!

Részvételi tudnivalók:

A versenyen részt vehet minden, 16 életévet betöltött versmondó/énekmondó (felső korhatár nincs), aki nem hivatásos színművész/előadóművész.

Jelentkezési lap tartalma: versenyző neve, lakhelye, személyazonossági igazolvány/útlevél száma, személyi száma (CNP), foglalkozása, munkahelye, (diákok esetében az oktatási intézmény neve), e-mail címe, telefonszáma, a kötelező Bartalis János vers címe, illetve a szabadon választott vers szerzője és címe. A jelentkezési lap elküldhető: hbeszter@index.hu, hbe10.18@gmail.com e-mail, illetve a 500168 Brasov, str. Gen. Dumitrache, nr. 20, bl. 257, ap. 9, (Házy Bakó Eszter) postacímre.

A szervező visszaigazolja a jelentkezést és közli a további tudnivalókat.

A versenyzőnek rendelkeznie kell egy művelődési/oktatási intézmény/civil szervezet ajánlásával, amit a jelentkezési lap mellé kell csatolni! Egy ajánló intézményt/civil szervezetet max. három versenyző képviselhet!

A versenyzők a rendezvény ideje alatt teljes ellátásban részesülnek (szállás, étkezés). Utazási költséget nem térítünk meg. Kísérőket csak kivételes esetben fogadhatunk!

Minden versenyzőt könyvcsomaggal jutalmazunk. Az első három helyezett, mindkét kategóriában, pénzjutalom mellett, jelentős ajándékcsomagban is részesül. Az elért eredmények sorrendjében, számos különdíjat osztunk ki, intézmények, egyesületek, magánszemélyek adományait.

Jelentkezési határidő: 2018. október 29.

További felvilágosítás: hbeszter@index.hu, hbe10.18@gmail.com, tel. 0040-740-420638

https://www.facebook.com/csere janos.apaczai