A kézdivásárhelyi Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai egy 26 kilométeres túrával emlékeztek meg a 72 évvel ezelőtti Don-kanyari tragédiára, Január tizedikén, szombaton. A megemlékező túra a város főteréről indult és egészen a katrosai Bellő tetőig tartott. A túrán 50 személy vett részt, a megemlékezésen megközelítőleg 170 személy volt. A Bellő-tetőn felállított kettős kereszt tövében Tóth Bálint a mozgalom szóvivője szolt az egybegyűltekhez. Mondandójában kifejtette, hogy ma már a demokráciának nevezett kifinomult diktatúrában, hazugsággal nyomnak el.

A mai magyar nem lenne képes elviselni azokat a viszontagságokat, amelyekkel a Don kanyari ütközet során találkoztak a honvédek. A mai magyart folyamatosan gyengítik, szellemileg, fizikailag.

ifejtette az autonómia már az emberek kezében van, csak nem alkalmazzák. Az autonómia egy kényelmes választás, önhitegetés. A függetlenség viszont, élet, szabadság. Ezt követően Mike Bernadett, Wass Albert versét szavalta el, majd Szima Csaba társszervező, korabeli jegyzeteket, naplórészleteket, adatokat ismertettet a hallgatósággal. A koszorúk valamint a himnuszok eléneklése után, sült szalonna és forralt bór várta az eseményen résztvevőket. A mozgalom vezetősége ezúton is szeretné megköszönni mindazoknak, akik segédkeztek a szervezésben, és akik részt vettek, emlékeztek, hogy ne felejtsünk!