III. Gyerkőcnapok - Ügyességi játékok és családos vetélkedők

Finisben a harmadik Gyerkőcnapok, szombat délelőtt kezdődik a kétnapos önfeledt szórakozás. Nemcsak a gyerkőcök, a szülők is örülhetnek, hiszen mindeddig úgy néz ki, az időjárás is velünk tart a hétvégén. Szórakozásban, vetélkedőkben és foglalkozásokban nem lesz hiány, ezeket a Bóbita Egyesület, a Pro Pectus Egyesület, a Zelegor Törpmanó, a KreaKids Stúdió és a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet biztosítja a legkisebbek számára.

Tartalmas programok várják a gyerkőcöket a május 30–31. között rendezendő Gyerkőcnapokon. Az előadásokról már korábban beszámoltunk, a rendezvény kulturális része viszont vasárnap a Molnár Józsiás-iskola zenetagozatos diákjainak előadásával, valamint a Folker zenekar interaktív, kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlott táncikájával egészül ki. Mindaddig, amíg a Vigadóban nincs program, az intézmény előtti téren jutnak főszerephez a kicsik: öt szervezet számos helyszínen különböző játékokkal és foglalkozásokkal várja az aktív gyerekeket és a lelkes szülőket.

A Pro Pectus Egyesület sátrában „kiugrik a gombóc”, persze nem a szó szoros értelemben, hanem szórakoztató ügyességi játékok révén. Ugyanitt hagyományos logikai játékokkal is várják az érdeklődőket. A Bóbita Egyesület csapatjátékra hív Robotjáték néven, az Aprók sátrában mondókázás és játékok, az Alkotósátorban családi és kiscsapatos játékok foglalják le a gyerkőcöket. A Zelegor Törpmanó sátránál igencsak elő kell készíteni a szorgos kezeket, hiszen itt puzzle-, kreatív képregény-, sudoku fejtörő- és similabda-készítésre lesz lehetőség.

Még mindig nincs vége a sornak, hiszen a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet fiataljai is készülnek játékba hívni a város apraját-nagyját. Ők hagyományos vetélkedőkkel készülnek, mint kötélhúzás, tojásrepülő, kincskeresés, aszfaltrajz, valamint családos vetélkedőkkel, úgy mint „Kapd el a labdát”, „Mi jut eszedbe erről”, „Házatlan mókus”, de lesz teke és egy bizalomjáték is. Ugyanitt a Neoforum Egyesület egyik induló projektje, a Miniforum kap helyet, amelynek célja a 7–12 éves gyerekek irodalomtudatának fejlesztése nem hagyományos, azaz nem az iskolában megszokott módszerekkel. Mindezek mellett a KreaKids Stúdió meglepetéssel is készül.

A vetélkedőkben, játékokban, foglalkozásokban aktív gyerekeket lufival vagy kitűzővel díjazzák a szervezők. Minden eseményre, előadásra, foglalkozásra a belépés díjtalan. Aki csak teheti, fogjon egy gyerkőcöt, és tartson velünk a szórakozásban!

Program:

Május 30., szombat
10:00 - Puck Bábszínház (Kolozsvár)
Grimm testvérek: Hamupipőke (Rendező: M. Varga Ibolya) Vigadó Művelődési Ház, Nagyterem
12:00 - Tomcsa Sándor Színház (Székelyudvarhely)
Szász Ilona: Cókmók, avagy morgolódó szekrénymanó (Rendező: Nagy Regina) Vigadó Művelődési Ház, Emeleti kiállítóterem
13:00 - Gyerkőcfoglalkozások és családos vetélkedők
Vigadó Művelődési Ház előtti tér
16:00 - A.C. Actus Dramatikus (Târgu Mureş)
Poveşti din cufărul magic (Regia: Pop Irimie Pompei) Casa de Cultură Vigadó, Sala mare de expoziţie
17:00 - Modern táncbemutató és oktatás gyerkőcőknek
Oktató: Pap Ágnes Vigadó Művelődési Ház előtti tér
18:00 - Családi táncház a Kedves zenekarral és a Harmatfű néptánccsoporttal
Vigadó Művelődési Ház előtti tér

Május 31., vasárnap
10:00 - Puck Bábszínház (Kolozsvár)
Kovács Ildikó: Ördögverő jóbarátok (Rendező: Kovács Ildikó) Vigadó Művelődési Ház, Nagyterem
11:00 - Teatrul Andrei Mureşeanu, Sfântu Gheorghe
Ion Creangă: Fata babei şi fata moşneagului (Regia: Mirela Bucur) Casa de Cultură Vigadó, Sala mare de expoziţie
12:00 - A Székelyföldi Legendárium (3D animáció 1. rész)
A LIKAS KŐ Vigadó Művelődési Ház, Nagyterem
13:00 - Gyerkőcfoglalkozások és családos vetélkedők
Vigadó Művelődési Ház előtti tér
17:00 - Molnár Józsiás Általános Iskola zenetagozatának előadása
18:00 - A miniSNAPS gyerkőcgyüttes koncertje
Oktató: Cserkész Emese Vigadó Művelődési Ház előtti tér
19:00 - Interaktív táncika kicsiknek/nagyoknak a Folker zenekarral
Vigadó Művelődési Ház előtti tér