November 14-18 között került megrendezésre Budapesten és Kézdivásárhelyen az V-ik MEB-33 elnevezésű nemzetközi női 3-3 elleni kosárlabda torna.

A rendezvény célja a magyarországi és erdélyi fiatalok között a sport (a kosárlabdázás) népszerűsítése, egymás megismerése, magyarok és magyarok közötti kapcsolatok kiszélesítése, barátságok kötése.

Az eddigi MEB-33 kosárlabda tornákon 8-8 csapat részvételével zajlottak. Az idei V-ik MEB-33 alkalmával négy magyarországi és öt erdélyi csapat versenyezett a vándorkupáért. Kézdivásárhelyt a tavalyi győztes Bod Péter Tanítóképző, valamint a Nagy Mózes Elméleti Líceum csapatai képviseltek. A verseny első napja Budapesten kezdődött, onnan pedig a csapatok Kézdivásárhelyre költöztek, ahol folytatódtak a küzdelmek.

A selejtezők majd elődöntők lejátszása után, a döntőbe a budapesti Veres Pálné Gimnázium csapata került a hazai Bod Péter Tanítóképző ellenében.

Egy látványos, szoros játszma volt amelyet a végjátékban jobban koncentráló vendégek nyertek a magyar ifi válogatott Jankó Flóra vezényletével.

A kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző csapata: Debreczi Iringó, Csurulya Helga, Bartok Rita, Kovács Renáta.

A Nagy Mózes Elméleti Líceum csapata: Istók Anita, Rendy Hanna, Mátyus Anita, Dezső Barbara.

A MEB 33 vándor kupa Kézdivásárhelyről Budapestre kerül.