2017-ben ötödik alkalommal szervezzük meg a régió és Erdély legjelentősebb szakmai fórumát. Október 18-20. között Sepsiszentgyörgy a Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferencia házigazdája.

http://digitalisszekelyfold.ro/konferencia

Tulajdonképpen haza jöttünk most, ide, ahol minden elkezdődött. 5 évvel ezelőtt épp ezen a helyen pattant ki a konferencia ötlete, a Sepsiszentgyörgyi Kereskedelmi Kamara IT tagozatának “fejéből”, ugyanitt ismerkedtünk meg a Csíki Vállalkozók Egyesülete keretén belül működő IT-s cégekkel, ebből született az IT plus Klaszter.

Az előző évekhez hasonlóan idén is a Digitális Székelyföld a fő téma. Ezen belül : Digitalis Jólét Program 2.0, Önkormányzati digitalizáció, székelyERP, agrárIT, szakmai utánpótlásnevelés Székelyföldön, csajok az IT-ben, tech2tech.
A konferencia célja:

Feltárni és aktívabban kiaknázni a digitális technológia adta lehetőségeket. Olyan résztvevőkre számítunk, olyan szakmában dolgozó előadókat hívunk meg, akiknek sikereiből, jó példáiból tanulhatunk. A tudást Székelyföld fejlesztésére akarjuk fordítani.
Szeretnénk, ha az önkormányzati vezetők mentalitása megváltozna, és rávilágítani a digitalizáció megkerülhetetlenségébe.
A tanügyben dolgozókkal, oktatókkal szeretnénk megértetni, hogy a digitális taneszközök használata interaktivitást, szemléletváltást jelent, amely a gyermekek célirányos gondolkodását segíti.
Székelyföldön interaktív turizmusra van szükség, a digitális lehetőségeket ki kell használni, nem elég megépíteni a panziót, és várni a vendégeket. Élményt kell nekik adni.

http://digitalisszekelyfold.ro/osszes-nap

Október 18-20. között a legújabb ágazati trendeket, sikeresen működő innovatív modelleket és a régió legjobb startup ötleteit sorakoztatjuk fel. De a Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferencia ennél többről szól: annak lehetősége, hogy a szakmai beszélgetések és előadások során kapcsolati hálót építsünk ki a nemzetközi piacokon működő IT&C vállalkozások, szakemberek, oktatók és önkormányzatok között. Minél kíváncsibban állunk hozzá az új ötletekhez, minél többet akarunk tanulni, annál többet tudunk saját javunkra fordítani.