Október 31- én, ötszáz facsemete elültetésével ünnepelte meg a Reformáció 500. évfordulóját a kézdivásárhelyi Református Egyházközség, a Zöld Nap Egyesület, a Városi Sportiroda és a Manna Keresztyén Egyesület. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán!

A kedd délutáni esemény sikerességének érdekében több intézmény-, egyesület fogott össze, hogy egy konkrét lépést tegyenek a környezetükért, a tisztább levegőért Kézdivásárhelyen. A város két helyszínén az új református temetőben és a Sportcsarnok-Petőfi Sándor Iskola közti zöldövezetben kerültek elültetésre a kis fenyőcsemeték. A faültetési akción jelen voltak a Zöld Nap Egyesület vezetői, önkéntesei, a városi önkormányzat kertészei, a Petőfi Sándor Gimnázium hetedikesei Kocsis Cecilia osztályfőnök vezetésével, a helyi Református Egyházközség képviselői, a Református Kollégium diákjai, a céhes városi Borosnyay Kamilla Elhelyezési Központ nevelői, gyermekei és a Manna Keresztyén Egyesület küldöttei. A városi Sportiroda munkatársai és a kézdivásárhelyi Nők Egyesületének tagjai meleg teával és finomabbnál finomabb süteménnyel tették elviselhetőbbé a hideg időjárást.

Köszönetet mondunk még azon önkénteseknek, akik idejüket, erejüket nem sajnálták és kivették részüket a nehéz munkából: Istók Róbertnek, Balogh Ákosnak és Csüdör Zoltánnak.

Isten adjon növekedést az elültetett csemetéknek, és gyülekezeteinknek, közösségeinknek egyaránt!

Szerző: Kocsis Zoltán

Fotó: Ráduly Attila