Mindig úgy érezzük, hogy kicsit hazajöttünk Csíksomlyóra!
Mottó: „Az élet szeretet- add át magad!”(Teréz anya)Szervező: az Áradat egyesület- „Egymásért” program női szervező csapata
Téma: „Az élet női oldala”
VI. Csíksomlyói Lány és Asszonytalálkozó

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4183.jpg



200 résztvevő, hatalmas pozitív energiával rendelkező lány-asszony adta át egymásnak gondolatait,osztotta meg érzéseit, töltöttük fel egymás akuit egy évre!

Immár VI. alkalommal vártunk a meghívásra SImó Irma pszihológus, az Áradat egyesület szakmai vezetője, barátunk részéről, és most örömmel mesélhetjük már a maradandó, felejthetelen élményeinket!

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4185.jpg



https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4186.jpg



Czenczer Jolán, lelkigondozó, az Egymásért program felelőse nyitotta meg a találkozót és köszöntötte a jelenlévőket.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4187.jpg



Simó Irma, pszichológus, mentálhigiénés szakember, művészetterapeuta, az Áradat egyesület szakmai vezetője- „Női ösvények az Élet szolgálatában…”címmel tartott szívhez szóló előadást.

Urbán Erik ferences szerzetes"Találkozások és belső döntések” című előadása pillanatképeket villantott meg Edith Stein életéből.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4188.jpg



https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4189.jpg



dr. Biró Ibolya, bőr-és nemigyógyász főorvos, szexológus, pszicho-genetikus tanácsadó-„ A nő egészségmegőrző szerepe a családban” című előadása nagyon hasznos és érdekes volt!

A találkozó egyik fénypontja a Baráth Éva által vezetett- Békéscsabai- Népi Díszítőművész Szakkör - bemutatkozója és komádi-népihímzésű egyedi ruhák Divatbemutatója volt!

Ezután a nagyszerű témájú,- nagyszerű szakemberek által vezetett- mühelymunkák következtek, termekre osztva a jelenlévőket. Ezekre mindig szeretettel megyünk, gondolunk, hisz mindannyian itt bontakozunk ki, mondjuk el őszinte vallomásainkat, érzéseinket, legbelsőbb pozitív és negatív tapasztalatainkat osztjuk meg asszonytársainkkal.

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4191.jpg



https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4192.jpg



https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4193.jpg



https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4194.jpg



Ezért tűnik úgy,mintha már évek óta összetartoznánk, ismernénk egymást! Itt váltódnak gondolatok, szövődnek barátságok, kötődnek ismeretségek!

A Jakab Antal Ház nagy termében már alig férünk el,hisz évről -évre sokasodunk, hisz van ennek a szent helynek egy varázsa, misztikuma, ami idevonz, ami megnyit, ami rabul ejt, ami erőt ad!

A találkozó a mühelymunkák kiértékelésével ért véget!
Nem lett volna teljes az együttlét a záró Szentmise nélkül, ami a Kegytemplomban, Árpádházi Szent Erzsébet Ünnepére cerebráltak!

https://www.kezdi.info/documents/kezdi_info_document_4195.jpg



Mi a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete részéről 18-an jöttünk, láttunk, győztünk! Köszönöm, hogy ott voltatok!

Köszönjük a főszervezőknek ezt a felejthetetlen napot! Hoztunk is, adtunk is energiát ami kitart a következő találkozóig!

Letettük nehéz köveinket az egyházi év végén!
Viszontlátásra 2017-ben!

Fülöp Magdolna, Kézdivásárhely.