60 éves a magyar forradalom - 1956-ra emlékezünk

Az 1956-os forradalom és szabadságharc Magyarország népének a sztálinista diktatúra elleni forradalma és a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. Magáénak érzi minden magyar szerte e világon, október 23-án pedig tisztelettel adóz a szabadságharc emlékének, bárhol éljen is.

Ahogyan a forradalom idején is a fiatalok játszodták a kulcsszerepet annak kitörésében, úgy Kézdivásárhelyen is a diákoké, ifjaké a főszerep ezen a napon. Kézdivásárhely Önkormányzata és a helyi iskolák közösen emlékeznek idén is az 1956-os eseményekre. Október 23-án, vasárnap több helyszínen, több időpontban lesznek megemlékezések, a 60 éves évforduló tiszteletére pedig, az esti megemlékezésen, az énekek és szavalatok mellett alkalomhoz illő videóaláfestés színesíti majd a kulturális programot, amelyeket a CsomóPont Egyesület és a KreaKids Stúdió munkatársai valósítanak meg. Az esemény részletes programja:

11:00 Ünnepi istentisztelet a Református templomban. Ünnepi műsort adnak a Református Kollégium diákjai.

12:30 Tisztelgés az 1956-os szabadságharc hősei előtt a Református temető kopjafáinál. Ünnepi műsorral emlékeznek a Református Kollégium tanulói.

18:30 A kézdivásárhelyi iskolák fáklyás felvonulása a Gábor Áron téren

19:00 Megemlékező műsor a Vigadó Művelődési Házban, majd koszorúzás a Hősök Emlékművénél. A műsorban közreműködnek a Nagy Mózes Elméleti Líceum diákjai.

Szeretettel várunk mindenkit!