Sportiroda

» 7. Székelyföld Kerékpáros Körversenye - Georgi Petrov Georgiev nyerte a versenyt

7. Székelyföld Kerékpáros Körversenye - Georgi Petrov Georgiev nyerte a versenyt - A török Brisaspor bolgár kerekese, Georgi Petrov Georgiev nyerte a 7. Székelyföld Kerékpáros Körversenyét, miután a ma esti 3B félszakaszon meg tudta őrizni hét másodperces előnyét Vitaliy Popkovval (ISD Continental Team) szemben, a harmadik helyen pedig Evrard Laurent (Wallonie - Bruxelles) szerezte meg.A 7. Székelyföld Kerékpáros Körversenye utolsó, 3B szakasza ma 17 órakor rajtolt, a mezőny Csíkszeredából indult és Csíkrákos, Csíkszentmihály és Csíkszépvíz érintésével ért vissza a megyeszékhelyre, ahol a város utcáin kialakított 5,7 kilométeres pályán 17 kört tettek meg. Már a rajt után több szökési kísérlet volt, ám a mezőny mindegyiket semlegesítette, a Csíkszereda utcáin kialakított pályán is többször megszakadt a mezőny, végül egy négyes csoportnak sikerült közel húsz másodperces előnyt kiharcolni, amely az utolsó körökben csökkent ugyan, ám nem sikerült a szökevényeket utolérni.A 3B szakaszt végül a belga Polazzi Fabio (Wallonie - Bruxelles) nyerte Lovassy Krisztián (Utensilnord ora24.eu) és Agarkov Yury (ISD Continental Team) előtt.Három nap és 502,1 kilométer megtétele után összetettben Georgi Petrov Georgiev végzett az élen a 7. Székelyföld Kerékpáros Körversenyén, megelőzve Vitaliy Popkovot (ISD Continental Team) és Evrard Laurent-t (Wallonie – Bruxelles), így a török csapat bolgár kerekese viheti haza az összetett éllovasának járó TUSNAD feliratú kék mezt.A legjobb sprinternek járó piros-fekete HOPESPED feliratú mezt Vitaliy Buts (Kolss) nyerte, a ponttáblázaton Nechita Andreit (román válogatott) és Ivan Stevicet (Tusnad Cycling Team) megelőzve. A legjobb hegymenőnek járó sárga, CSÍKSZEREDA feliratú mezt Oleg Berdos (Tusnad Cycling Team) hódította el, Vitalyi Popkov és Andrei Nechita előtt.A legjobb 23 év alatti sportolónak járó, zöld színű és MARIEN PRESSO feliratú mez Milos Borisavljevichez (szerb válogatott) került, aki Tanovitkhii Nicolaet (Tusnad Cycling Team) és Ryan Conorrt (Equipe CMI / Greenover) előzte meg.A fehér, a legjobb román állampolgárságú kerekesnek járó BELLOTTO feliratú mezt Andrei Nechita (román válogatott) kapta, aki két Tusnad Cycling Team-es versenyzőt, Oleg Berdost és Novák Károly Eduárdot előzte meg.A csapatverseny győztesének járó trófeát a Wallonie – Bruxelles kapta, a belga gárda a Brisasport és az ISD Continental Team-et előzte meg.

A török Brisaspor bolgár kerekese, Georgi Petrov Georgiev nyerte a 7. Székelyföld Kerékpáros Körversenyét, miután a ma esti 3B félszakaszon meg tudta őrizni hét másodperces előnyét Vitaliy Popkovval (ISD Continental Team) szemben, a harmadik helyen pedig Evrard Laurent (Wallonie - Bruxelles) szerezte meg.

A 7. Székelyföld Kerékpáros Körversenye utolsó, 3B szakasza ma 17 órakor rajtolt, a mezőny Csíkszeredából indult és Csíkrákos, Csíkszentmihály és Csíkszépvíz érintésével ért vissza a megyeszékhelyre, ahol a város utcáin kialakított 5,7 kilométeres pályán 17 kört tettek meg. Már a rajt után több szökési kísérlet volt, ám a mezőny mindegyiket semlegesítette, a Csíkszereda utcáin kialakított pályán is többször megszakadt a mezőny, végül egy négyes csoportnak sikerült közel húsz másodperces előnyt kiharcolni, amely az utolsó körökben csökkent ugyan, ám nem sikerült a szökevényeket utolérni.

A 3B szakaszt végül a belga Polazzi Fabio (Wallonie - Bruxelles) nyerte Lovassy Krisztián (Utensilnord ora24.eu) és Agarkov Yury (ISD Continental Team) előtt.
Három nap és 502,1 kilométer megtétele után összetettben Georgi Petrov Georgiev végzett az élen a 7. Székelyföld Kerékpáros Körversenyén, megelőzve Vitaliy Popkovot (ISD Continental Team) és Evrard Laurent-t (Wallonie – Bruxelles), így a török csapat bolgár kerekese viheti haza az összetett éllovasának járó TUSNAD feliratú kék mezt.

A legjobb sprinternek járó piros-fekete HOPESPED feliratú mezt Vitaliy Buts (Kolss) nyerte, a ponttáblázaton Nechita Andreit (román válogatott) és Ivan Stevicet (Tusnad Cycling Team) megelőzve. A legjobb hegymenőnek járó sárga, CSÍKSZEREDA feliratú mezt Oleg Berdos (Tusnad Cycling Team) hódította el, Vitalyi Popkov és Andrei Nechita előtt.

A legjobb 23 év alatti sportolónak járó, zöld színű és MARIEN PRESSO feliratú mez Milos Borisavljevichez (szerb válogatott) került, aki Tanovitkhii Nicolaet (Tusnad Cycling Team) és Ryan Conorrt (Equipe CMI / Greenover) előzte meg.

A fehér, a legjobb román állampolgárságú kerekesnek járó BELLOTTO feliratú mezt Andrei Nechita (román válogatott) kapta, aki két Tusnad Cycling Team-es versenyzőt, Oleg Berdost és Novák Károly Eduárdot előzte meg.

A csapatverseny győztesének járó trófeát a Wallonie – Bruxelles kapta, a belga gárda a Brisasport és az ISD Continental Team-et előzte meg.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!