A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület a Mozgó Délután programjavaslattal legnagyobb pontszámot elérve sikeresen pályázott a Háromszéki Közösségi Alapítvány, 8 óra egy jó ügyért! című felhívására.

A rendezvények készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán.

A programba kiválasztott projektek fejlesztésére március 27-én a sepsiszentgyörgyi Orchidea vendéglő adott helyett. Péntek reggel kilenctől délután ötig, nyolc órán keresztül megfelelő körülmények között dolgoztak az önkéntesek, a Zöld Nap Egyesület projektje mellett még a Vinca Minor Egyesület és a HKA programjának a kidolgozásán. Az önkéntes szakembereknek köszönhetően a Mozgó délután program új arculatot nyert és kommunikációs eszközöket a tinédzserek programba vonásához.
A program végén minden csapat összegezte és bemutatta az eredményeket, majd ez alapján szavazásra került sor, a jelen levő újságíróknak titkos szavazással kellett rangsorolniuk a legjobban teljesítő csoportot. A három csapat egyenlő arányban kapott szavazatot, így mindhárom projekt benevezést nyert az áprilisi Civil Licitre, amelyre április 23.-án kerül sor, a színház új stúdió termében.

A Zöld Nap Egyesület vezetősége köszöni Méder-Mednyánszky Emese és Bereczki Ágota önzetlen segítségét, a szervezőknek pedig a lehetőséget.

Fotó: Toró Attila