A 8. SICULUS zenei fesztivál versenyfelhívása

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont 2020-ban is meghirdeti SICULUS fesztivál versenyfelhívását, az erdélyi zenekarok seregszemléjét. A Székelyudvarhely múltjához is tartozó zenei fesztivál célja: fórumot teremteni a saját szerzeményt magyar nyelven előadó hazai zenekarok felkarolására.
Az előző két évi tapasztalatokból és sikeréből kiindulva, továbbra is fontosnak tartjuk egy olyan nyilvános fórum folyamatos fenntartását, amely a jelen pillanatban külföldi rendezvényekre kényszerült zenészeink, énekeseink részére mérföldkő, számukra itthon biztosítana elismerést, s amely a saját szerzeményt, az egyéni zenei produkciót részesíti előnyben.

A 8. SICULUS fesztivál fesztivál időpontját egyelőre augusztus 28–30. közöttre tervezzük, a versenyprogram továbbra is kétfordulós. Az első fordulóban rock, pop-rock, hard rock, folk-rock, alter-rock, metal, funky, hip-hop, stb. zenei stílusok valamelyikét játszó zenekarok vagy szólóénekesek két saját magyar nyelvű dallal vagy zenei szerzeménnyel nevezhetnek be interneten.

A fesztiválra való benevezés kritériumai:
1. 2 dal demófelvétele, esetleg YouTube-link feltöltése
2. a benevezési lap kitöltése
3. a magyar nyelvű dalszövegek feltöltése
4. egy darab nagy felbontású zenekari fotó „jpg” formátumban való feltöltése
5. szándéknyilatkozat kiöltése a augusztus 28-30. között zajló fesztivál versenyprogramján való részvételről.

Jelentkezési határidő: 2020. július 20., 16:00 óra.
Online regisztráció: http://siculusfestival.hargitamegye.ro

A benevezők felvételeit szakmai zsűri bírálja el. A nyerteseket meghívjuk a Székelyudvarhelyen augusztus 28-30. között Székelyudvarhelyen megszervezett 8. SICULUS fesztivál döntőjére. A második fordulóba jutók számára a fesztivál programjain való részvétel ingyenes, a bejelentkezés díjmentes. A döntőbe került zenekaroktól három zenekari vagy szólóénekesi produkciót kérünk, önmaguk bemutatásával. Minden zenekarnak max. 15 perc és maximum 3 dal műsoridő áll a rendelkezésére. A produkciók után a zsűri röviden szakmailag értékeli a versenyzők teljesítményét. 1000 euró értékű fesztiváldíjjal, további értékes nyereményekkel, valamint más fesztiválokon való bemutatkozási lehetőségekkel jutalmazzuk a nyerteseket.

A SICULUS fesztivál szervezője: Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Hargita Megye Tanácsa, társszervezője: Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács.

Partnerek: Székelyudvarhely Város Polgármesteri Hivatala, Székelyudvarhely Művelődési Háza.
Médiapartnerek: a Román Televízió Magyar Nyelvű Adása, Erdélyi Magyar Televízió, Kolozsvári Rádió Magyar Adása, Hargita Népe, Transversum Media Trade, Erdély.Ma.

Támogatók: Bethlen Gábor Alap, RMDSZ és a Communitas Alapítvány

Információ: Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Székelyudvarhely, 1918. december 1. utca 9. szám, 2. emelet, Hargita megye, e-mail: office@hagyomany.ro, telefon: +40-266-214440.