2017. július 7.-én pénteken 20 órától, a Background zenekar koncertjén vehetnek részt a Jazz Caffeban, előzenekar a Crazy Plumbers.

A Background zenekar 2011 októberében alapított kovásznai rock együttes mely kezdetben három tagból állt. Az együttes tagjai ekkor Vajna János – dobok, vokál, Lovas Lala – basszusgitár, ének és Ambrus Attila – szólógitár, ének. 2012-re már négytagúra bővült az együttes a kézdivásárhelyi Szekeres Istvánnal, aki kísérőgitárosként szállt be a csapatba. A 2013-as év egy tagcserével kezdődött, így Vajna János helyére Miklós Ádám (Edem) érkezett a dobok mögé. A következő évben szintén tagcserék történtek.
Így 2014-től az együttest alapító Ambrus Attila szólógitáros és énekes mellet a zenekar további tagjai Szekeres István kísérőgitáros, Fésüs Lóránd basszusgitáros és a zenekar legfiatalabb tagja, Löcsei Zsolt dobos.
Coverband-ként indult kezdetben a zenekar, viszont „dédelget” néhány saját szerzeményű dalt is, és 2016 augusztus 31-en megjelent első albumuk, „ A zene elkísér” cím alatt, amelytől sok jót várnak és remélik, hogy meghozza a hozzá fűzött reményeket.
A zenekar saját szerzeményeiben a követet stílusirányzatnak a klasszikus heavy metalt tartja, helyenként thrash metal-os beütéssel.