Elkészült A csillagösvény népe eredettörténeti táncköltemény főcímdala, amelyet a főszerepet játszó Mészáros Gábor, a szabadkai Kosztolányi Dezső színház tagja, valamint Erőss Judit, a Háromszék Táncegyüttes tagja énekelt fel, Kövi Artúr Bálint zeneszerző zenéjére. A főcímdal címe Emese álma.

A kulturális produkció részletes bemutatása:

A CSILLAGÖSVÉNY NÉPE

Minden népnek van egy olyan történelme, amelyet hivatalosként tart számon, de van egy olyan történelme is, amelyben igazán hisz. Hisz azokban a dolgokban, amelyeket nem írtak le, azokban, amelyekre még nem került elő tárgyi bizonyíték. Így vagyunk mi székelyek is. Hisszük a muzsikából, énekekből, mesékből, mondákból ránk maradt történelmet. Mert arra mindannyian emlékszünk. Mert bennünk van. Emlékszik rá a tudatunk, a testünk. Soha nem láttuk a csodaszarvast mégis halljuk a szarvast űző lovasok hujogtatását, a paták dobbanását. Csak kevesen láttunk kerecsen sólymot, mégis a Turul név hallatán megborzongunk, mert a biológiai emlékezetünk emlékszik arra a szabadság érzésre, amelyet a keleti pusztákon éreztünk. És ha csillagos éjszakán felnézünk az égre nem a Tejútat keressük, hanem a Csillagösvényt, mert azon jönnek vissza hozzánk az égi testvéreink, akik előttünk járnak. A csillagösvény népe egy zenés őstörténet, egy táncköltemény, amelyet először a Székely Vágtán láthat a nagyérdemű. Helyi alkotócsapat, saját táncosaink és lovasaink keltik életre, ősztől pedig a Háromszék Táncegyüttes repertoárjában újra elérhető lesz.

Előadják: a Háromszék Táncegyüttes és az M Stúdió művészei, Mészáros Gábor m.v., valamint Pászka Lehel m.v.

Közreműködnek: a Kincskeresők, a Perkő és a Százlábú néptáncegyüttesek, illetve a Vadon Egyesület, a Barabás Lovarda, a Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület lovasai, továbbá Melkuhn Róbert m.v.

Demeter János ötlete és forgatókönyve alapján zenéjét szerezte: Kövi Artúr Bálint m.v.
Ének: Erőss Judit
Jelmez: Furik Rita m.v.
Kellékmester: Zayzon Ádám
Forgatókönyv, dramaturg: Prezsmer Boglárka m.v., Kádár Elemér m.v.
Gyártásvezető: Dancs Zsolt
Producer: Deák Gyula Levente
Rendező-koreográfus: Orza Călin m.v.

nyilvános főpróba július 14., 21:30
ősbemutató július 15., 21:30
esőnap július 16., 21:30