Zöld Nap Egyesület

» A felejthetetlen tréning

A felejthetetlen tréning - 2013. októberében részt vettem Emmanuelle Baillet és Rákos Orsolya önkéntesekkel közösen egy 10 napos tréningen, amit a lettországi Liepaja Jaunie Vanagi egyesület partnerségben egy szlovák partnerrel szervezett.A tréningen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg.A tréning angol címe: Include your will power step II, ami a befogadásról, kiközösítésről és megismertette velünk a hátrányos helyzet fogalmát is. A képzés alatt számos értékes program volt, számtalan előadás, a gyakorlati és elméleti munkába is belekóstolhattunk. Hat országból voltak a résztvevők (Szlovákia, Szlovénia, Csehország, Ausztria, Románia és Litvánia). Összesen 25-en voltunk egy Lenkas nevű vendégházban. Egy teljes program sorozat volt, ahol nemcsak a tudomány, hanem a hétköznapi élet problémái is előtérbe kerültek.Az ifjúsági képzés része volt az ismerkedő játékok, a különböző csapatjátékok és a nemzeti estek is. Tanultunk a befogadásról, a kiközösítésről, a rokkantsággal, illetve a mentális és fizikai betegségekkel élők nehézségeire is rávilágított bennünket az Universal Design egyesület. Az Universal Design szervezet tartott nekünk egy érdekes bemutatót a közlekedési megoldásokról a városokban a fogyatékosok számára, ahol ki is próbálhattunk pár dolgot. Az időjárás kedvezett így sok kinti foglalkozásra volt lehetőségük. A különböző játékok segítségével rájöttünk, hogy csapatként dolgozva lehet haladni a leghatékonyabban. Voltunk Liepajában egy mentális sérültekkel foglalkozó intézetében, ahol négy csoportba tömörülve, két órán át foglalkoztunk az ott lévőkkel. Ezt követően foglalkoztunk fizikailag sérült gyerekekkel is.A kötött programok estére véget értek, és bármennyire is kimerítettek a napi foglalkozások mi mindig kaptunk valami esti szórakozást. Szaunáztunk, grilleztünk, buliztunk, éjszakai túrára mentünk és karaoké estet szerveztünk.Összességében elmondhatom, hogy számomra az 'Include your will power step II' sokkal több volt, mint amire számítottam. Mindannyian új ötletekkel tértünk haza, és nem utolsó sorban teljesen más szemmel látjuk a világot amiben élünk.Azt hiszem mindenki nevében elmondhatom, hogy sokat tanultunk azalatt a 10 nap alatt, és nem kevés barátság köttetett meg. Köszönetemet szeretném kifejezni Liga Kreslinak, Agnese Kvederenek, Zigimants Fon Kreslinsnak, Mitja Javorniknak és mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult ennek a programnak a megszervezésében és köszönöm a Zöld Nap Egyesületnek, hogy lehetőséget adott képviselőként részt vehessek benne.Szerző: Bartos Tímea

2013. októberében részt vettem Emmanuelle Baillet és Rákos Orsolya önkéntesekkel közösen egy 10 napos tréningen, amit a lettországi Liepaja Jaunie Vanagi egyesület partnerségben egy szlovák partnerrel szervezett.

A tréningen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg.

A tréning angol címe: Include your will power step II, ami a befogadásról, kiközösítésről és megismertette velünk a hátrányos helyzet fogalmát is. A képzés alatt számos értékes program volt, számtalan előadás, a gyakorlati és elméleti munkába is belekóstolhattunk. Hat országból voltak a résztvevők (Szlovákia, Szlovénia, Csehország, Ausztria, Románia és Litvánia). Összesen 25-en voltunk egy Lenkas nevű vendégházban. Egy teljes program sorozat volt, ahol nemcsak a tudomány, hanem a hétköznapi élet problémái is előtérbe kerültek.
Az ifjúsági képzés része volt az ismerkedő játékok, a különböző csapatjátékok és a nemzeti estek is. Tanultunk a befogadásról, a kiközösítésről, a rokkantsággal, illetve a mentális és fizikai betegségekkel élők nehézségeire is rávilágított bennünket az Universal Design egyesület. Az Universal Design szervezet tartott nekünk egy érdekes bemutatót a közlekedési megoldásokról a városokban a fogyatékosok számára, ahol ki is próbálhattunk pár dolgot. Az időjárás kedvezett így sok kinti foglalkozásra volt lehetőségük. A különböző játékok segítségével rájöttünk, hogy csapatként dolgozva lehet haladni a leghatékonyabban. Voltunk Liepajában egy mentális sérültekkel foglalkozó intézetében, ahol négy csoportba tömörülve, két órán át foglalkoztunk az ott lévőkkel. Ezt követően foglalkoztunk fizikailag sérült gyerekekkel is.
A kötött programok estére véget értek, és bármennyire is kimerítettek a napi foglalkozások mi mindig kaptunk valami esti szórakozást. Szaunáztunk, grilleztünk, buliztunk, éjszakai túrára mentünk és karaoké estet szerveztünk.
Összességében elmondhatom, hogy számomra az "Include your will power step II" sokkal több volt, mint amire számítottam. Mindannyian új ötletekkel tértünk haza, és nem utolsó sorban teljesen más szemmel látjuk a világot amiben élünk.
Azt hiszem mindenki nevében elmondhatom, hogy sokat tanultunk azalatt a 10 nap alatt, és nem kevés barátság köttetett meg. Köszönetemet szeretném kifejezni Liga Kreslinak, Agnese Kvederenek, Zigimants Fon Kreslinsnak, Mitja Javorniknak és mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult ennek a programnak a megszervezésében és köszönöm a Zöld Nap Egyesületnek, hogy lehetőséget adott képviselőként részt vehessek benne.

Szerző: Bartos Tímea

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!