A Forrásközpont műsorkínálata a XV. Hargitai Megyenapokon

Idén május 31. és június 10. között zajlik a XV. Hargitai Megyenapok. Az idei rendezvénysorozat a pápalátogatás és a pünkösdszombati csíksomlyói búcsú közé ékelődik. A megyenapokon a székelyudvarhelyi Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont a következő eseményeket szervezi:

Idén a Tájházak Hete június 2. és 8. között zajlik.

Ebben az időszakban a programhoz csatlakozó tájházak, néprajzi gyűjtemények tulajdonosai kinyitják kapuikat a nagyközönség előtt. A gyűjteményfelelősök a Tájházak Hetének egy-egy napján szervezett formában bemutatják a helyi gyűjteményt az érdeklődőknek, emellett helyenként kézműves foglalkozást tartanak, vagy kulturális műsorral színesítik a rendezvényt, többek között szavalóversenyt, kiállításokat, népi gyermekjátékokat, gasztronómiai bemutatókat szerveznek.

A székelyvarsági és csíkszentimrei tánccsoportok találkozójára június 2-án és június 9-én kerül sor, előbb a székelyvarsági táncegyüttes látogat el Csíkkozmásra, ahol udvarhelyszéki táncokat adnak elő, majd június 9-én a csíkkozmási táncegyüttes Székelyvarságon lép fel, ahol Csík vidéki táncokkal örvendeztetik meg a helyi közönséget. Az előadást táncház követi, zenél a Lelkes zenekar.

A Hargitai Megyenapok és a pápalátogatás időszakában, május 30. és június 7. között a Csíkszereda főterén szervezett vásáron, illetve a június 8–9. közötti csíksomlyói búcsú alkalmával szervezett vásáron mindvégig jelen lesz a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont könyves standja bőséges helytörténeti, székelységtörténeti, néprajzi kötetek, a vidékünk értékeit őrző dokumentumfotókkal illusztrált albumok színes választékával.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk rendezvényeinkre és könyves standunkhoz a XV. Hargitai Megyenapokon!