2016. szeptember 9.-én, pénteken este 21:00 órától lép fel a Kézdivásárhelyen a Jazz Café-ban a Friend of Jean jazz zenekar.




A Friends of Jean Ensemle feat. Tóth Viktor, Lengyelország első afrikai zene és tánciskolájának, a CBB Ensemble-nek a turné felállása. Az iskolát 2003-ban alapította Wojciech Peczek. A kezdetben afrikai ritmusokat és táncokat tanító és játszó csoport mára már színesebbé építette repertoárját, ötvözve a világzenei formákat a jazz külöböző fajtáival, mindezt továbbra is az afrikai népi és modern zene hangzásvilágára. A produkció ötvözi a tradicionális keleti és nyugat afrikai népzenéket, továbbá a jelenkori afrikai zenei irányzatokat, látványos dobközpontú, egyben melodikus hangzásvilággal. A ritmus és ének-központú kompozicíóikat ,Tóth Viktor magyarországi szaxofonos egyedi stílusa mellett, exotikusabb hangszerek is színezik, például az afrikai „cora” nevű hangszer, mely az időtlen zenei áramlásnak a formabontását hivatott megszólaltatni. Koncertjeiket pozitív energia vulkánként jellemzik, melyek a kultúrák közti toleranciát és tiszteletet promoválja. Ugyanakkor a színes hangzásvilágú és táncokkal kiegészülő eseményen a zenészek és a hallgatók eggyé válnak az ősi zenei motivumok primordiális üzenetével.

A csapat játszott már Olaszországban, Németországban, Szlovákiában és Magyarországon is. Erdélyben ebben a felállásban először hallhatjuk őket.

https://www.facebook.com/events/1110194115735466/

A belépés ingyenes.