A funtineli boszorkány - Wass Albert regénye alapján Poór István filmjének vetítése az esztelneki kultúrházban 2018 november 16-an, pénteken este 18 órától.

Erdély, havasok alja, vadászatok, pásztorok és prepegyitok világa bontakozik ki Wass Albert leghíresebb regénytrilógiájában. Főhőse, Nuca a zord világ ellentéteként maga a lelki szépség: a természet hűséges leánya. Látóasszonyi képessége személyes akaratán túli végzetszerűsége mintegy isteni törvény megtestesítőjévé teszi.A film Wass Albert egyik legkimagaslóbb regényének nőalakjáról, a funtineli boszorkányról szól a ma is élő leszármazottak elbeszélése nyomán. Századok találkozása a Maros völgyében, a Bisztra patak és az Urszu barlang vidékén, amely még mindig háborítatlanul őrzi a régmúlt emékeit, hagyományait. A filmben időutazáson keresztül ismerhetjük meg a funtineli boszorkány sorsszerű életét, történetét.




Erre a nagyszerű filmre várunk mindenkit szeretettel, pénteken, november 16-án, este 6 órától az esztelneki kultúrotthonba. A jegy ára 10 lej/fő.