A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület május 26-án a Nemere Útján az idén is egy könnyen teljesíthető kerékpártúrával indította az idei szezont. Az eseményen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán.
A vasárnap reggeli rendezvényen a 26 fős lelkes csapat a Nemere Útja zöldútvonal C jelzéseit követve a Kicsid Gábor Sportcsarnok elől a városközponton át Oroszfalu fele tekert ahol friss fortyogói ásványvízzel tölthették meg a kulacsukat. Ezt követően a kerékpárosok Szentkatolnát érintve a gelencei községközpontba tekertek ott egy kicsit megpihenve a Nádika fürdő volt a következő úti cél. A több évvel ezelőtt kalákával kialakított Nádika feredő hideg vizének látványa, igencsak nyugtató hatással bizonyult.
A megérdemelt közös tízóraizás után, a csapat egy része feltekert a gelencei Nádika-tetőre is, ahol a gyönyörű táj, a felhők mögött leskelődő nap sugarai elkápráztató élménnyel színesítették a nap hangulatát, majd Haraly, Imecsfalva (ahol friss ordával várták a bringásokat) és Kézdivásárhely érintésével zárták a 39 kilométeres túrát.
Az esemény legfiatalabb résztvevője a 9 éves Kovács Kamilla a legidősebb résztevő pedig a 74 éves Szilágyi Mária volt. A szervezők köszönik mindenkinek a türelmét, a kitartást, a családias hangulatot, amelyben a túra zajlott és támogatóinak a lehetőséget, hogy a biciklitúrák, valamint a Nemere Útja projekt folyamatos népszerűsítése megvalósulhat.
Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Straua Medárd és Ráduly Attila