A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület május 8-án a Nemere Útján egy könnyen teljesíthető kerékpártúrával indította az idei szezont. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán.

A szombat reggeli rendezvényen a 20 fős lelkes csapat a Nemere Útja zöldútvonal C jelzéseit követve a Kicsid Gábor Sportcsarnok elől Oroszfalu fele tekert ahol friss fortyogói ásványvízzel tölthették meg a kulacsukat. Ezt követően a kerékpárosok Szentkatolnát érintve a gelencei községközpontba tekertek ott egy kicsit megpihenve a Nádika fürdő volt a következő úti cél. A több évvel ezelőtt kalákával kialakított Nádika feredő hideg vizének látványa, igencsak nyugtató hatással bizonyult. A megérdemelt közös tízóraizás után, a csapat egy része feltekert a gelencei Nádika-tetőre is, ahol a gyönyörű táj, a felhők mögött leskelődő nap sugarai elkápráztató élménnyel színesítették a nap hangulatát, majd Hilib, Sárfalva és Kézdivásárhely érintésével zárták a 40 kilométeres túrát.

A szervezők köszönik mindenkinek a türelmét, a kitartást, a családias hangulatot, amelyben a túra zajlott és támogatóinak a lehetőséget, hogy a biciklitúrák, valamint a Nemere Útja projekt folyamatos népszerűsítése megvalósulhat.

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Ráduly Attila és Balázs Attila