A Gyulafehérvári Caritas a SecondTextiliAsham 2010 Kft-vel partnerségben használtruha gyűjtőkonténereket helyezett ki Hargita, Kovászna és Maros megye több településén. Az akciónak kettős célja van, úgy szociális mint ökológiai: egyrészt csökkenti a háztartási hulladék mennyiségét térségünkben, és lehetőséget teremt arra, hogy a feleslegessé vált ruhaneművel az újrahasznosítás és felhasználás által még több emberen tudjunk segíteni, a szervezet szociális programjait támogassuk.

A tárolókba ruhaneműt, cipőt és játékot lehet bedobni. Nagyon fontos, hogy háztartási hulladék ne kerüljön a konténerekbe, hiszen így nehezebbé válik az újrahasznosítás.
Köszönjük, hogy környezettudatosan cselekszik és ezáltal is segíti a rászorulókat!

Kézdivásárhelyen elhelyezett konténerek:
- Dózsa György utca, Transilvania Bank környéke (2 konténer);
- Csernátoni út, stadion környéke;
- Csernátoni út, Asirom környéke;
- Penny & Lidl környéke;

Megjegyzések:
- a fent említett helyeken kívül található tárolókat nem a Gyulafehérvári Caritas helyezte ki, hanem valamelyik másik Caritas szervezet;
- a tárolókat heti rendszerességgel üresíti a partnercég, észrevételeiket ezzel kapcsolatosan megtehetik a konténereken elhelyezett telefonszámon: 0752-055.046;
- a Gyulafehérvári Caritas részéről a megbízott személy: Péterfi Attila-Csongor, elérhetősége: attila.peterfi@caritas-ab.ro, mobil: 0744-639.138.