A Hagyományőrzési Központ a Székely Fesztiválon

Idén május 10-12. között tartják az V. Székely Fesztivált a budapesti Millenáris Rendezvényközpontban, és az esemény idei díszvendége Udvarhelyszék. A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont kiadványait népszerűsítő standjával minden évben részt vett a budapesti Székely Fesztiválon, ebben az évben az udvarhelyszéki programok összeállításában is közreműködött.

Az udvarhelyszéki műsorkínálat ékessége a Millenárison a Szentegyházi Gyermekfilharmónia fellépése szombaton, május 11-én 18-19 óra között lesz. A szentegyházi gyermekkórust a helyszínen a Polgári Magyarország Alapítvány „Fiatalok a Polgári Magyarországért” díjjal tünteti ki, amelyet Kövér László és Mádl Dalma ad át a 130 gyereknek és vezetőjüknek, Haáz Sándor tanár úrnak. Ezt megelőzően azonban a „Székelyföld kulturális kiskövetei" indulás előtt, pénteken, május 10-én 20 órától a máréfalvi kultúrotthonban tartják meg főpróbájukat Dalol a Fili című összeállítással, ahova minden környékbeli érdeklődőt szeretettel várnak - a belépés díjtalan. A máréfalvi fellépés szervezői: Máréfalvi Község Önkormányzata, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközponttal és a Szentegyházi Gyermekfilharmóniával partnerségben.

A Székely Fesztivál további udvarhelyszéki díszvendégei közt fellép az Udvarhely Néptáncműhely, a székelyszenterzsébeti Cickom néptáncegyüttes, illetve vasárnap a Székely Fesztiválon mutatják be premierként a Székelyföldi Legendárium Varázspatkó című legújabb rajzfilmjét. A budapesti Millenáris Rendezvényközpontba látogatók a Forrásközpont színes kiadványai között megvásárolhatják a 2020. évi falinaptárt is.

www.szekelyfesztival.com