A Hagyományőrzési Központ kiadványai A könyv éve Székelyudvarhelyen rendezvénysorozaton

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont kiadványai is jelen lesznek A könyv éve Székelyudvarhelyen elnevezésű könyves rendezvényen. A Nagyküküllő parti város Sétaterén tartandó könyvvásár augusztus 26–29. között, csütörtöktől vasárnapig zajlik és kiváló programokat, könyvbemutatókat, illetve könyvekhez kapcsolódó beszélgetéseket kínál az olvasni szerető, kikapcsolódni vágyó közönségnek.

Hargita Megye Tanácsa Székelyudvarhelyen működő kulturális intézménye több éve jelentet meg különféle kiadványokat. Az intézmény standján az érdeklődők megtalálják a vidék hagyománya, néprajza, helyismerete és történelme tudomány-népszerűsítő köteteit. A székelység története immár több nyelven is kötelező olvasmány minden korosztály számára, a népi élettel kapcsolatos tudnivalókat a szakemberek írásai révén ajánljuk, fotóalbumaink e vidék szépségeit jelenítik meg, az Örökségünk 2014-ig megjelenő folyóiratai gazdag helytörténeti, néprajzi olvasmányt kínálnak, és gyűjtők számára az egész sorozatot ajánljuk. A legújabb kiadványok közül itt van a Virágvers, kutyatánc című gyermekverses kötet és a Gyertek haza, ludaim című udvarhelyszéki gyermekjátékokat bemutató könyv, a Szikonyország eltűnőben? Életmód és mentalitás, népszokás és játék Sóvidéken c. kötet dr. Barabás László néprajzi írásaival. Meglepetéseket is tartogat a Forrásközpont kiadója: megvásárolható a Sándor Zsigmond Ibolya: Lelkek tárháza című, Székelykeresztúr múltjáról szóló tanulmánykötet vagy Nyitott szemmel címmel P. Buzogány Árpád szólásgyűjtése Gagy mentéről. Meghívott szerzőink e kiadványok kapcsán folytatnak eszmecserét, ezáltal is közelebb hozva Önökhöz az olvasás és az így szerzett tudás értékét: vasárnap, augusztus 29-én 17 órakor a nagyszínpadon, illetve 18 órától az irodalmi kávézóban P. Buzogány Árpád művelődésszervező Bartalis Izabella menedzserrel és Sándor Zsigmond Ibolya muzeológussal beszélget.

Végezetül még néhány könyvcímet kiemelve: A székelység története, Csíki olvasókönyv, Több szem többet lát, Helytörténet és világtörténet, Jelképek a Székelyföldön, Orczád verítékével… - Kovács Piroska Máréfalva-monográfiája, Udvarhelyszéki olvasókönyv, Székelyföldi népviseletek képeslapgyűjtemény, Másfél évtized képesszenciája – fotóalbum és sok-sok más értékes könyv várja az érdeklődőket a Hagyományőrzési Forrásközpont könyves standján csütörtöktől vasárnapig A könyv éve Székelyudvarhelyen rendezvénysorozaton.