Március 23-án újra ülésezett a Helyi Sürgősségi Esetek Bizottsága. Az ülésen újabb, a koronavírus-járvány megfékezésére irányuló óvintézkedéseket és szigorításokat hoztak.

A Bizottság 3-as számú határozata alapján, a következő szigorítások lépnek érvénybe:

1. 2020. március 23-án, hétfőn 14 órától lezárják a W. Wegener parkot, a Kicsid Gábor Sportcsarnok és a Sinkovits Stadion körüli játszóteret és edzőtereket, a Penny Market melletti játszóteret, valamint a Millennium park és a Molnár Józsiás park játszótereit.

2. Az esketési ceremónián max. 4 személy vehet részt.

3. Kérjük a lakókat, hogy ügyfélfogadási céllal először telefonon vagy emailben tájékozódjanak kollégáinktól, és csak akkor jöjjenek személyesen az önkormányzathoz, ha a szakiroda munkatársa kérte erre.

4. Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala 13 olyan személyt azonosított, aki 65 év fölötti, és nem rendelkezik hozzátartozóval vagy semmilyen más segítséget nem tud igénybe venni. A gyulafehérvári Caritas-szal kötött szerződés értelmében, a szervezet munkatársai ellátást biztosítanak ezen személyek részére, megvásárolják nekik az élelmiszert és az orvosságot, kifizetik a számláikat.

5. A szükségállapot idején, 2020. március 24-én, reggel 6 órától TILOS a DN11 nemzeti út mentén mezőgazdasági termék arusítása.