Zöld Nap Egyesület

» A hulladék helye nem a lakásban van - nagyszabású elektronikai hulladékgyűjtési akció Kézdivásárhelyen

A hulladék helye nem a lakásban van - nagyszabású elektronikai hulladékgyűjtési akció Kézdivásárhelyen - A hulladék helye nem a lakásban van! Küldje el sétálni - címmel szerveznek Kézdivásárhelyen szeptember 7-én 10 és 18 óra között nagyszabású elektronikai hulladékgyűjtési akciót. Megszabadulhat a használhatatlan készülékeitől és ajándékutalványokat kaphat vagy megnyerheti a nyereményeket a tombolasorsoláson.Elektromos és elektronikai hulladék számos különféle termékből keletkezhet. Ilyenek a kisebb-nagyobb háztartási berendezések, az informatikai és a távközlési eszközök, a világítóberendezések, valamint számos fogyasztási cikk, mint például a rádió, a televízió, a videokamera vagy a hifitorony. Ezek az eszközök több különböző anyagból készülnek, amelyek némelyike veszélyt jelent környezetünkre.Szabaduljon meg Ön is bármiyen régi vagy meghibásodott elektromos készülékétől és hozza el a következő gyűjtőpontok egyikére: Kaszárnya elõtti parkoló, Sportcsarnok, Szabadság utca, oroszfalvi kultúrotthon, szászfalusi kultúrotthon és a nyújtódi iskola.Leadható elektromos és elektronikai hulladékok fajtái (a teljesség igénye nélkül):1. Háztartási nagygépek- Hűtőberendezések- Fagyasztók- Mosógépek- Ruhaszárító gépek- Mosogatógépek- Tűzhelyek és sütők- Elektromos főzőlapok- Mikrohullámú sütők- Elektromos fűtőberendezések, fűtőtestek- Elektromos ventilátorok- Légkondicionáló berendezések2. Háztartási kisgépek- Porszívók- Egyéb takarító berendezések- Varrógépek- Vasalók- Kenyérpirítók- Olajsütők- Darálók, kávéfőző gépek- Elektromos kések- Hajvágó eszközök, hajszárítók, elektromos fogkefe, borotváló, masszírozó és egyéb, testápolásra szolgáló berendezések- Ébresztő- és karórák, időmérésre,- jelzésre és -tárolásra szolgáló berendezések- Mérlegek3. IT és távközlési berendezések- Nyomtatók- Személyi számítógépek (CPU, egér, monitor és billentyűzet is)- Hordozható számítógépek- Másoló berendezések- Elektromos és elektronikus írógépek- Zseb- és asztali számológépek- Faxok- Telexek- Telefonok- Vezeték nélküli telefonok- Mobiltelefonok- Üzenetrögzítő rendszerek4. Szórakoztató elektronikai cikkek- Rádió készülékek- Televízió készülékek- Videokamerák- Videomagnók- Hi-fi berendezések- Audio erősítők5. Elektromos és elektronikus barkácsgépek- Fúrók- Fűrészek- Varrógépek- Hegesztésre, forrasztásra és hasonló célokra szolgáló szerszámok- Fűnyírók és egyéb kertészeti szerszámok6. Játékok, szabadidős és sportfelszerelések- Villanyvonatok vagy autóverseny-készletek- Kézi videojáték konzolok- Videojátékok- Elektromos vagy elektronikus alkatrészeket tartalmazó sportfelszerelések7. Ellenőrző és vezérlő eszközök- Füstjelző berendezések- Fűtésszabályozók- TermosztátokA kampány teljes szabályzata a www.rorec.ro portálon található meg. A nagyobb méretű elektromos készülékek otthoni vagy intézményektől való ingyenes átvétele esetén kérjük hívják a 0755-216684-es telefonszámot.Szervezők: Rorec, Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala, Gosp-Com kft és a Zöld Nap Egyesület

A hulladék helye nem a lakásban van! Küldje el sétálni - címmel szerveznek Kézdivásárhelyen szeptember 7-én 10 és 18 óra között nagyszabású elektronikai hulladékgyűjtési akciót. Megszabadulhat a használhatatlan készülékeitől és ajándékutalványokat kaphat vagy megnyerheti a nyereményeket a tombolasorsoláson.

Elektromos és elektronikai hulladék számos különféle termékből keletkezhet. Ilyenek a kisebb-nagyobb háztartási berendezések, az informatikai és a távközlési eszközök, a világítóberendezések, valamint számos fogyasztási cikk, mint például a rádió, a televízió, a videokamera vagy a hifitorony. Ezek az eszközök több különböző anyagból készülnek, amelyek némelyike veszélyt jelent környezetünkre.

Szabaduljon meg Ön is bármiyen régi vagy meghibásodott elektromos készülékétől és hozza el a következő gyűjtőpontok egyikére: Kaszárnya elõtti parkoló, Sportcsarnok, Szabadság utca, oroszfalvi kultúrotthon, szászfalusi kultúrotthon és a nyújtódi iskola.

Leadható elektromos és elektronikai hulladékok fajtái (a teljesség igénye nélkül):

1. Háztartási nagygépek
- Hűtőberendezések
- Fagyasztók
- Mosógépek
- Ruhaszárító gépek
- Mosogatógépek
- Tűzhelyek és sütők
- Elektromos főzőlapok
- Mikrohullámú sütők
- Elektromos fűtőberendezések, fűtőtestek
- Elektromos ventilátorok
- Légkondicionáló berendezések
2. Háztartási kisgépek
- Porszívók
- Egyéb takarító berendezések
- Varrógépek
- Vasalók
- Kenyérpirítók
- Olajsütők
- Darálók, kávéfőző gépek
- Elektromos kések
- Hajvágó eszközök, hajszárítók, elektromos fogkefe, borotváló, masszírozó és egyéb, testápolásra szolgáló berendezések
- Ébresztő- és karórák, időmérésre,- jelzésre és -tárolásra szolgáló berendezések
- Mérlegek
3. IT és távközlési berendezések
- Nyomtatók
- Személyi számítógépek (CPU, egér, monitor és billentyűzet is)
- Hordozható számítógépek
- Másoló berendezések
- Elektromos és elektronikus írógépek
- Zseb- és asztali számológépek
- Faxok
- Telexek
- Telefonok
- Vezeték nélküli telefonok
- Mobiltelefonok
- Üzenetrögzítő rendszerek
4. Szórakoztató elektronikai cikkek
- Rádió készülékek
- Televízió készülékek
- Videokamerák
- Videomagnók
- Hi-fi berendezések
- Audio erősítők
5. Elektromos és elektronikus barkácsgépek
- Fúrók
- Fűrészek
- Varrógépek
- Hegesztésre, forrasztásra és hasonló célokra szolgáló szerszámok
- Fűnyírók és egyéb kertészeti szerszámok
6. Játékok, szabadidős és sportfelszerelések
- Villanyvonatok vagy autóverseny-készletek
- Kézi videojáték konzolok
- Videojátékok
- Elektromos vagy elektronikus alkatrészeket tartalmazó sportfelszerelések
7. Ellenőrző és vezérlő eszközök
- Füstjelző berendezések
- Fűtésszabályozók
- Termosztátok

A kampány teljes szabályzata a www.rorec.ro portálon található meg. A nagyobb méretű elektromos készülékek otthoni vagy intézményektől való ingyenes átvétele esetén kérjük hívják a 0755-216684-es telefonszámot.

Szervezők: Rorec, Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala, Gosp-Com kft és a Zöld Nap Egyesület

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!